Jandač a Magnitogorsk? Ano, je to reálné!

čtvrtek, dubna 05, 2018 Hokejžurnál.cz



Josef Jandač má podle našich informací velkou šanci podepsat smlouvu s Magnitogorskem.


Potom co ruská média oznámila, že trenér české hokejové reprezentace Jozef Jandač je kandidátem na post hlavního trenéra Metallurgu Magnitogorsk se v Česku objevili spekulace jestli jde o pravdivou informaci nebo jen o novinářskou spekulaci.


Jandačovi končí po mistrovství světa smlouva u českého národního týmu a sám oznámil, že pokud dostane nabídku, nevylučuje podpis smlouvy s mužstvem KHL. 


Jaká je šance Josefa Jandače podepsat kontrakt s Metallurgem Magnitogorsk? 


Proč by si bohatý ruský klub, který má jen ty nejvyšší ambice vybral právě Josefa Jandače?


Na tyto otázky nám odpověděl nejznámější ruský hokejový novinář Pavel Lysenkov, který pracuje pro Sovětský sport a NHL.com


"Víme že generální manažér Metallurgu Magnitogorsku Genadij Veličkin byl v Praze. Určitě tam nebyl jen tak, aby se podíval na Karlův most. Veličkin přiletěl do Česka jen kvůli tomu, aby si promluvil s Jandačem. Víme, že Jandač je jeden z hlavních kandidátů na post hlavního trenéra Magnitogorsku. Veličkin vždy vsázel na velká jména. V minulosti trénoval Magnitogorsk například Mike Keenen. Josef Jandač velké jméno je. Je hlavním trenérem české reprezentace, byl na Mistrovství světa, Světovém poháru i olympiádě. V Magnitogorsku mají svou strategii. Na post hlavního trenéra dají cizince a mladý asistent z Ruska se učí. Viktor Kozlov zůstane na postu asistenta, to je už jasné. Jandač má velkou šanci podepsat smlouvu s stát se hlavním trenérem. Podle mého odhadu to na 60-70% bude právě Jandač, kdo podepíše smlouvu s Magnitogorskem. Jeho šance jsou vysoké. Dá se očekávat, že po této sezóně se v KHL vymění až 10 trenérů. Podle mého názoru, bude Jandač také v této rotaci. Nedá se očekávat, že Magnitogorsk něco oznámí teď. Oni budou čekat, mají čas. Vedení Magnitogorsku ohlásí změnu na postu hlavního trenéra až po Mistrovství světa".  Uvedl pro Hokejžurnál ruský hokejový novinář Pavel Lysenkov. 



Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: iihf.com