Hvězdy Lotyšska odmítají reprezentovat

středa, dubna 04, 2018 Hokejžurnál.cz




Lotyšsko má před mistrovstvím světa problém. Nejzkušenější hráči odmítají reprezentovat. Bojí se zranění a bez pojistky nenastoupí. Lotyšská hokejová federace naopak tvrdí, že hráče nedokáže pojistit, protože jde o velké sumy. Lotyšská federace dokonce požádala vládu, aby pojistky za hráče zaplatila.


Útočníci Kaspars Daugavins (Torpedo Nižnij Novgodrod), Lauris Darzinš  (Dinamo Riga) a obránci Arturs Kulda (Sparta Praha) a Oscars Bartulis (Salavat Julajev Ufa) odmítli hrát za lotyšskou reprezentaci. Od lotyšské hokejové federace očekávali, že za nich zaplatí pojištění smlouvy během období, kdy budou hrát za reprezentaci. Lotyšská hokejová federace to ale odmítla a uvedla, že pokud chtějí být hráči během reprezentačních akcí a MS pojištění musí si pojištění zaplatit sami. Hráči, kteří nemají podepsané smlouvy nebo naopak mají podepsané kontrakty na velké sumy, odmítají reprezentovat a riskovat, že se zraní. 


"Je to volba každého hráče, pokud se rozhodne, že nebude reprezentovat Lotyšsko budeme to respektovat".  Uvedl pro delfi.lv člen lotyšské hokejové federace Viesturs Koziols.



Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: hcsparta.cz