Edgars Kulda: Krajan Freibergs mi hodně pomáhá

úterý, listopadu 06, 2018 Hokejžurnál.cz




Dva hráči z české extraligy se představí v dresu Lotyšska na turnaji Euro Hockey Challange v Bělorusku, kde bude hrát také Slovinsko a Francie. 

Pozvánku do lotyšské reprezentace přijali Edgars Kulda a Ralfs Freibergs (oba na foto.), kteří oblékají dres PSG Zlín. 



Edgars Kulda, který přišel do Zlína před sezonou si velmi cení  pomoc svého krajana, uvedl to v rozhovoru pro lotyšský web Delfi.lv 


"Věřím, že budu přínosem pro národní mužstvo, vím že mám reprezentaci co dát".  Uvedl Kulda, který byl v minulosti považován za jednoho z nejtalentovanějších útočníků Lotyšska, kde jeho výkonům věnují média stále velkou pozornost. 


Zlínský útočník se na představil na Mistrovstní světa naposledy v roce 2016. Vzhledem k jeho věku (23),  je stále perspektivním hráčem a sám Kulda zmínil, že chce zabojovat o místenku na MS 2019.   


"Hokej je všude stejný, to samé platí i pro hokejovou šatnu ve Zlíně. Domluvím se anglicky a znám i pár českých slov. Hodně mi pomáhá fakt, že ve Zlíně je  můj krajan Ralfs Freibergs. On mi vždy poradí a pomůže. Ve Zlíně je taky Jakub Sedláček, který hrával za Dinamo Riga, ten mi také pomáhá. Například, když mi přídou e-maily z banky, tak mi je z češtiny přeloží. Existuje řada situací, které jsou v Česku jiné jako v Lotyšsku proto jsem velmi rád, že se mám na koho obrátit a Ralfs nikdy neodmítne". 





Nominace Lotyšska na turnaj  Euro Hockey Challange v Bělorusku


Brankáři: Jānis Auziņš (HK Prizma), Rihards Cimermanis (HK Zemgale/LLU)


Obránci: Ralfs Freibergs (HC Zlín), Artūrs Salija (HK Poprad), Hugo Jansons (Neftyanik), Roberts Mamčics (Dinamo Riga), Roberts Kaļķis (HK Rīga), Pauls Svars (HK Rīga) Kristaps Jākobsons (Zemgale), Rihards Ķuzis (HK Prizma).


Útočníci: Edgars Kulda (HC Zlín), Oskars Batņa, Mārtiņš Dzierkals, Frenks Razgals, Rihards Marenis, Roberts Lipsbergs (Všichni Dinamo Riga), Vladislavs Adeļsons (Zemgale/LLU), Lauris Rancevs (HK "Kurbads"), Bruno Zabis (HK Liepāja), Juris Upītis, Edgars Homjakovs (oba HK Kurbads), Rūdolfs Maslovskis (HK Mogo), Egils Kalns (HK Liepāja).


Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: delfi.lv