Steve Yzerman: Vidíme nejlepší hráče této věkové kategorie

čtvrtek, srpna 11, 2016 Hokejžurnál.cz




Cestu do Břeclavi a Bratislavy si letos našli skauti i GM z NHL. 
"Generálové" z Tampy Bay Steve Yzerman, Jarmo Kekäläinen z Columbusu i Craig MacTavish z Edmontonu Oilers se na vlastní oči přišli podívat na mladé talenty. Zápasy juniorů sleduje skoro 200 skautů ze všech klubů NHL. Turnaj Ivana Hlinky, který se koná v Břeclavi a Bratislavě má obrovský kredit. Tady a teď, skauti sbírají informace o všech hokejistech, kteří mají šanci být na draftu NHL 2017.    

V hledišti je i mnoho českých a slovenských skautů. Oto Haščák z New Yorku Rangers, Jiří hrdina z Dallasu Stars, Robert Kron z Caroliny Hurricanes, sedí v hledišti a pozorně sledují hráče.  


"Je to skvělá šance vidět všechny hráče. Bratislava a Břeclav nejsou od sebe daleko. Vidíme nejlepší hráče této věkové kategorie a to nám pomůže udělat si obrázek o všech, kteří můžou jít na draft. Navíc, turnaj Ivana Hlinky má dlouhou tradici. Mnoho lidí, kteří tu dnes sedí jako skauti z NHL, na turnaji před lety také hráli." Uvedl exkluzivně pro naší redakci, generální manažér Tampy Bay, Steve Yzerman, kterého jsme potkali na chodbě stadionu.  


Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: archiv redakce