Česko první na Memoriálu Ivana Hlinky

sobota, srpna 13, 2016 Hokejžurnál.cz


Česká republika poprvé v šestadvacetileté historii juniorského turnaje slaví zisk zlaté medaile. Česko porazilo ve finále USA 4:3.


Pro mladé reprezentanty je to vynikající start do sezóny, která vyvrcholí světovým šampionátem ve Spojených státech a draftem NHL,“ uvedl prezident ČSLH Tomáš Král. „Bude záležet jen na nich a jejich práci, jak se v dalším průběhu sezóny prosadí. Výbornou práci odvedl při premiéře i realizační tým v čele s Václavem Varaďou.“



                       
USA  3:4  CZE


Třetiny: 1:1, 2:2, 0:1
USA: Primeau – T. Miller, Inamoto, Walsh, Anderson, Keane, Phillips, Brickey, Mirageas – Pratt, Chmelevski, Lodnia – Pastujov, Poehling, Messner – McManus, Dovorany, Kastelic – Dougherty, M. Miller, Seitz.
Česko: Škarek – Kvasnička, Mikyska, Galvas, Šalda, Bednář, Král, Bukač – Svoboda, Nečas, Kaut – Kern, Hladoník, Zadina – Machala, Kondelík, Safin – Chytil, Škvrně, Dvořák – Novák.
Branky a asistence: 18. Chmelevski (Phillips), 22. Messner (Walsh, Poehling), 32. Miller (Messner) – 10. Zadina (Hladoník, Kern), 31. Chytil (Kvasnička), 36. Zadina (Kern, Hladoník), 53. Machala (Galvas)
Střely: 26:33 (11:7, 13:11, 2:15).
Vyloučení: 3:1, navíc Poehling (USA) 5+20, sekání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.
Rozhodčí: Hribik, Jeřábek – Gebauer, Špůr. Diváků: 2325.


Memoriál Ivana Hlinky je nejlépe obsazeným turnajem osmnáctiletých mimo mistrovství světa a v minulosti se na něm představily hvězdy jako Sidney Crosby, Steven Stamkos, Jevgenij Malkin nebo Alexandr Ovečkin. Česká reprezentace na něm až dosud vybojovala sedmkrát druhou a čtyřikrát třetí příčku, na prvenství nedosáhly v minulosti ani výběry, jejichž oporami byli třeba Tomáš Plekanec, Tomáš Hertl nebo David Pastrňák.



"Od roku 2009 vzrostl objem financí, které investujeme do mládežnických reprezentací téměř dva a půl krát, z 19,5 na 47,2 miliónu korun. S nejsilnějšími soupeři absolvujeme o 70% utkání více než v minulosti a náš reprezentační program snese srovnání s nejlepšími. Prvenství na Hlinkově memoriálu je potvrzením správnosti nastoupené cesty a současně výzvou, abychom v ní pokračovali.“ Uvedl prezident ČSLH pro oficiální web svazu.



Rusové mají bronz 

Výběr Ruska skončil na třetím místě, když 
porazil Švédsko 6:3.


Konečné pořadí Memoriál Ivana Hlinky 2016

1. Česko
2. USA
3. Rusko
4. Švédsko
5. Kanada
6. Finsko
7. Slovensko

8. Švýcarsko




Autor: Hokejžurnál.cz
Foto:  hlinkamemorial.cz


SWE 3:6 RUS


Třetiny: 0:4, 2:1, 1:1
Švédsko: Söderblom (11. Eriksson) – Liliegren, Björkman, Walfridsson, Brännström (A), Dahlin, Hedberg, Aterius, Berg, Zetterlund, Hugg (C), Lundeström – Elvenes, Miketinac, Wernblom – Johansson, Tjernström, Sylvergård – Ringsby, Bemström, Wennlund
Rusko: Rajko (Melnikov) – Samorukov, Baranov, Galeňuk, Rubinčik (A), Alexejev (A), Kalabuškin, Anochovskij, Ljachov – Svečnikov, Lipanov, Čechovič – Kostin (C), Bicadze, Alexejev – Toropčenko, Demin, Muranov – Šaškov, Marušev, Lobanov
Branky a asistence: 28. Aterius (Sylvergård), 39. Bemström (Zetterlund, Brännström), 54. Hugg (Lundeström) – 4. Svečnikov (Lipanov), 6. Čechovič (Svečnikov, Baranov), 11. Lobanov (Šaškov, Alexejev), 15. Svečnikov (Lipanov, Samorukov), 26. Marušev (Samorukov, Lobanov), 48. Kostin (Bicadze, Alexejev)
Střely: 23:36 (6:11, 10:13, 7:12).
Vyloučení: 9:7, navíc Samorukov 10 min.. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.
Rozhodčí: Kubuš, J. Konc – Výleta, Stanzel. Diváků: 412.