Jiří Šolc mění Zlín za Košice

pondělí, června 24, 2019 Hokejžurnál.cz







Hokejový klub PSG Berani Zlín opouští dosavadní jednatel a sportovní manažer Jiří Šolc (na foto). Po více než dvaceti letech úspěšné práce ve zlínském hokeji odchází na Slovensko do HC Košice, kde bude asistentem hlavního trenéra.


Jiří Šolc dosáhl ve Zlíně řadu úspěchů v podobě mistrovských titulů v kategorii juniorů a dorostu. K jeho největším trenérským úspěchům patří juniorský titul v sezoně 2009/2010, kde pracoval s výjimečnou generací zlínského hokeje. Tu tehdy tvořili Libor Kašík, Petr Holík, Petr Zámorský Tomáš Fořt a další. V sezoně 2001/2002 získal mistrovský double se čtvrtou a pátou třídou. Sedm let působil jako reprezentační trenér u mládežnických týmů České republiky od 16 do 18 let. 


Posléze přesídlil do kanceláře jako sportovní manažer klubu a od června 2017 pracoval rovněž ve funkci jednatele zlínského hokeje. K jeho největším úspěchům v manažerské pozici ve vedení zlínského hokeje patří extraligový titul v sezoně 2013/2014 a rok předtím druhé místo v české extralize. 


"Znám Jiřího Šolce jako velmi pracovitého, vzdělaného a férového člověka s velkým množstvím zkušeností. Obrovskou výhodu vidím v jeho využití při video analýzách, bez čeho se dnes nedá fungovat a Jirka tuto roli zastával i v extraligovém Zlíně". Uvedl sportovní manažér HC Košice Jan Šťastný. 



Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: hokej.zlin.cz