Uwe Krupp: V závěru nám chybělo sebevědomí

pondělí, března 18, 2019 Hokejžurnál.cz




Hlavní trenér Sparty Praha Uwe Krupp zhodnotil pro klubový web sezónu a potvrdil, že je konec v předkole neúspěchem. 


"Bohužel musím konstatovat, že jsme nebyli schopní se vyrovnat nejsilnějším týmům v extralize. S ostatními týmy jsme se měřit mohli, nejlepší čtyři ale byli o kus dál před námi. 
Nikdy jsem nebyl ten, co by házel ručník do ringu a utíkal z boje. V podobných situacích už jsem byl v minulosti jako hráč i trenér. Musíme dělat některé věci lépe, a to ve všech strukturách. Je jednoduché ukázat na hráče a říct, že by měl hrát lépe. Ale lépe musíme pracovat všichni od trenérů přes management až k vlastníkům klubu. Je v našich silách dostat Spartu na vrchol, ale musíme být pokorní, pracovat jako jeden tým a všichni táhnout za jeden provaz.
Všichni jsme smutní z toho, jak pro nás sezona dopadla, všichni za to neseme plnou zodpovědnost. Teď musíme všichni vstřebat brzký konec a zanalyzovat, co šlo udělat lépe. Vítkovice byly tým, který jsme mohli porazit. Bohužel jsme nenašli cestu, jak toho docílit. Nyní musíme projít dobré věci i ty, které je třeba zlepšit. Příští tři týdny se budeme snažit co nejvíce využít led, který máme stále k dispozici a co nejlépe se nachystat na letní přípravu a následující sezonu. Líbil se mi začátek sezony, energie v týmu, jak jsme zvládli období, kdy nás sužovala zranění. Myslím, že bylo v našich silách se pohybovat okolo šestého místa v tabulce. V závěru základní části jsme dokázali zvládnout dva rozhodující zápasy. Přežili jsme opravdu složitou část sezony, nepodařilo se nám ale nahradit klíčové hráče a spadli jsme v tabulce na pozice, s nimiž nemůžeme být spokojení. Bohužel nám v závěru chybělo sebevědomí, jaké jsme měli na začátku sezony". 






Autor:  Hokejžurnál.cz
Foto:   hcsparta.cz