Koupila si Korea postup do elitní kategorie MS?

pátek, srpna 25, 2017 Hokejžurnál.cz




Hokejová reprezentace Jižní Koreje postoupila do elitní kategorie MS i díky vítězství nad Ukrajinou 2:1 pp. Hokejový šampionát, který se konal v dubnu v Kyjevě má korupční skandál. 


Brankář ukrajinské reprezentace a Eduard Zacharčenko a jeho kolega obránce Vladimír Vorivoda se přiznali, že vzali před zápasem s Jižní Koreou úplatek v hodnotě 30 tisíc dolarů a zavázali se, že prohrají zápas s Jižní Koreou o dvě branky. Hráčům Ukrajiny už o nic nešlo a bez ohledu na výsledek by sestoupili ze skupiny. Naopak Jižní Korea potřebovala vyhrát a zabezpečit si tak postup do elitní kategorie MS co se nakonec i stalo. Kdo hráčům  úplatek dal a proč není jasné. Podle ukrajinských médií šlo o sázení a hráči Koree jsou mimo celého incidentu, ale stále se vede vyšetřovaní a nakonec může být všechno jinak. 

                                            Edurard Zacharčenko 




Ukrajina nakonec prohrála s Jižní Koreou jen o jednu branku po samostatných nájezdech, ale Korea i tak postoupila. Do médií se dostali i dopisy Zacharčenka a Vorivodu, ve kterých se přiznali, že úplatek vrátí protože, zápas neskončil dohodnutým výsledkem. 



                            Dopis ve kterém se Zacharčeko přiznal


Zacharčenkovi a Vorivodovi hrozí zákaz sportovní činnosti na pět let a dokonce i vězení. Celý incident vyšetřuje kromě ukrajinské policie, také Mezinárodní hokejová federace. 



Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: sport.com.ua