Kometa Brno vede v sérii nad Hradcem 3:2 na zápasy

čtvrtek, dubna 06, 2017 Hokejžurnál.cz





Kometa Brno je jedno vítězství  od postupu do finále a Hradec Králové bude v Brně musel vyhrát, když nechce ukončit sezónu. 







Mountfield HK - HC Kometa Brno 1:3 
         (1:1, 0:1, 0:1) 



Branky: 18. Knotek (Bednář) – 11. Krejčík (O. Němec, H. Zohorna), 36. Krejčík (Kováčik), 60. Vondráček (Krejčík, Dočekal). 

Rozhodčí: Hodek, Kubičík – Lhotský, Svoboda. 

Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. 

Střely na branku: 31:37. 

Diváci: 6739 


Mountfield HK: Rybár – Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Čáp – Köhler, Dragoun, Šimánek – Bednář, Kukumberg, Dej – Jarůšek, Knotek, Picard – Pavlík, Džerinš, Kopta.


HC Kometa Brno: Čiliak – O. Němec, Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, Zábranský, Trška – Erat, Hruška, Kvapil – Vondráček, Čermák, Dočekal – Haščák, V. Němec, Zaťovič – H. Zohorna, Nečas, Mallet.








Ohlasy trenérů:


Václav Sýkora: (Hradec Králové)  Začátek byl z obou stran trošku opatrnější. My jsme bohužel soupeři dali hloupou chybou přesilovku pět na tři a on ji využil. V přesilovce jsme srovnali ještě do konce třetiny. Ve druhé třetině byl soupeř lepší, ale jen do půlky. Kolem desáté minuty jsme se zvedli, byli agresivnější a aktivnější v útočném pásmu a i my jsme si vytvořili několik šancí. Nepodařilo se nám ale vyrovnat a bohužel se to nepodařilo ani v poslední třetině. Ztratili jsme dnešní zápas, ale série pokračuje v sobotu v Brně a chceme ji vrátit ještě do Hradce.


Kamil Pokorný: (Brno) Jsme hodně rádi, že jsme zápas zvládli, a myslím si, že zaslouženě. V první třetině jsme se poučili z neúspěšných přesilovek pět na tři a dnes jsme v ní dali gól. Domácí sice srovnali v přesilovce, ale myslím si, že ve druhé třetině jsme byli lepší. Měli jsme minimálně čtyři vyložené šance, nakonec nám tam spadl gól od modré čáry a byl hodně důležitý. Ve třetí části jsme se snažili hrát dobře v defenzivě. Zkomplikovali jsme si to čtyřmi minutami v oslabení, ale kluci to za přispění vynikajícího Čiliaka zvládli. A zvládli jsme i nervózní závěr.


Autor: Hokejžurnál.cz 
Foto a zdroj: mountfieldhk.cz