Češi se chystají na final four Světové veteránské ligy

čtvrtek, dubna 06, 2017 Hokejžurnál.cz



Český veteránský tým si říjnovou výhrou nad Německem zajistil postup nejlepší čtyři týmy v rámci letošní sezony World Legends Hockey League. Finálový víkend nakonec organizátoři naplánovali na 8. - 9. dubna 2017 do německého Straubingu. Češi vyzvou nejprve v sobotním semifinále Švédsko a podle výsledku si v neděli zahrají buď o titul anebo o bronz.



Světová hokejová veteránská liga (World Legends Hockey League, WLHL) je společným projektem Mezinárodní hokejové federace IIHF a Legends Park Sports and Entertainment Complex. V sezoně 2015/2016 proběhl premiérový ročník této soutěže. Ze zlatých medailí se před domácími diváky v Moskvě radovali Rusové, kteří ve finále porazili český tým.

Trenéři českého výběru nominovali většinu kádru z loňského finálového turnaje. Janu Havlovi se ale oproti loňsku podařilo posílit útok, do Německa totiž s týmem odcestují i olympijský vítěz Josef Beránek a trojnásobný mistr světa Viktor Ujčík.   



Rozpis utkání:
sobota 8. dubna 2017
15:00 Česko vs. Švédsko
20:30 Rusko vs. Slovensko

neděle 9. dubna 2017
14:00 o 3. místo
17:30 finále


Nominace ČR: Martin Altrichter, Marcel Kučera – František Kučera, Martin Maškarinec, Petr Tatíček, Jiří Malinský, Jaromír Látal, Jiří Vykoukal (na foto.), Josef Řezníček – Filip Turek, Viktor Ujčík, Richard Žemlička, David Pospíšil, Tomáš Kucharčík, Petr Kořínek, Jiří Krásný, Zdeněk Eichenmann, Jan Peterek, Josef Beránek, Radek Ťoupal.



Realizační tým:
Team Manager: Pavel Schwarz, Sport Manager: Martin Loukota, 
Head Coach: Jan Havel, Assistant Coach: Pavel Novy, 
Team Doctor: Jaroslav Zeman, Equipment Manager: Jiri Stejskal


Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: hc-kometa.cz