Jakub Valský: Brust je rozdvojená osobnost a Říha zbytečně diskutuje...

úterý, února 28, 2017 Hokejžurnál.cz






Útočník Liberce Jakub Valský v rozhovoru pro slovenský server Presilovka.sk ostře zkritizoval českého kouče Miloše Říhu a kanadského brankáře Slovanu Bratislava, Barryho Brusta. 

Valský začal sezónu právě ve Slovanu Bratislava, ale v KHL se výrazně neprosadil. 

"Nelituji svého rozhodnutí jít do Slovanu Bratislava ale nakonec jsem se rozhodl vrátit do Liberce. Hrál jsem ve třetí lajně, nehrál jsme přesilovky a celkově času na ledě jsem dostával málo". Postěžoval si Valský, který za Slovan odehrál 34 zápasů s bilancí jeden gól a tři asistence. 


"Nechci se vymlouvat, šance byly, jen jsem nedával góly". Jakub Valský se nakonec vrátil do Liberce. K jeho rozhodnutí přispělo několik vážných okolností.  "Věděl jsem, že peníze ve Slovanu nebudou chodit na čas, ale nečekal jsem,  že to bude až takový problém. Mladí kluci žili od výplaty k výplatě a museli si peníze půjčit". 


Český útočník okomentoval i výkony rozhodčích v KHL s kterými často diskutoval Miloš Říha. "Jedna věc je, že pískali proti nám, ale podívejte se na NHL, tam neexistuje, aby trenér nebo hráči diskutovali s rozhodčím. V moderním hokeji má rozhodčí respekt, tak to prostě je". 


Jakub Valský se ostře vyjádřil i na adresu kanadského brankáře Barryho Brusta, který je známy tím, že má nevyrovnanou psychiku a je často vylučován. "Je to super člověk, ale v některých situacích mu prostě přepne. Hodně zápasů nám vychytal, ale jeho zkraty nás taky některé zápasy stály. Některé zápasy nám prohrál on, protože se nechával zbytečně vylučovat. Brust je taková rozdvojená osobnost". 



Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: hcbilitygri.cz