Sobotkovi nejvíc škodí jeho agent, myslí si v Rusku

středa, srpna 24, 2016 Hokejžurnál.cz





Vladimír Sobotka je v zložité situaci, má podepsanou smlouvu s Avangardem Omsk. Trénuje v Praze a jeho agent Petr Svoboda celé léto rokuje o jeho odchodu do St. Louis Blues... 


Češi mají v Avangardu Omsk výborné jméno, zasloužili se o to Jaromír Jágr, Roman Červenka a teď Dominik Furch. Sobotku si v Omsku váží a představitelé klubu několikrát potvrdili do ruských médií, že se nebrání jeho odchodu do NHL. Ale...

"Proti Vladimírovi nic nemáme. Je to výborný hráč a pro náš klub udělal hodně práce, když u nás nechce hrát, může odejít kam chce. S Vladimírem se dokážeme domluvit korektně a podle pravidel, ale jeho agent Petr Svoboda nám podraží nohy a všechno komplikuje." Uvedl pro naší redakci náš zdroj, který působí v Avangardu Omsk.  


"Petr Svoboda rokuje v NHL celé léto, do médií chrlí různé informace, které se nezakládají na pravdě a přitom ví, že Vladimír Sobotka má v Omsku platný kontrakt a bez našeho svolení do NHL odejít nemůže. Svoboda navíc porušuje pravidla KHL, když rokuje v NHL i když ví, že hráč má platnou smlouvu, víme se domluvit a pochopit Vladimíra. Ale chovaní Svobodu je neakceptovatelné a neprofesionální. Sobotkovi celý odchod jenom komplikuje." Uvedl náš zdroj přímo z Omsku, který z pochopitelných důvodů, chce zůstat v anonymitě.


Petr Svoboda svým chováním podle naších ruských zdrojů riskuje, že přijde o licenci agenta v KHL a jeho klienti, to budou mít při vyslovení jeho jména v Omsku velice těžké.



Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: nhl.com