Branko Radivojevič: Základem je systém

neděle, dubna 10, 2016 Hokejžurnál.cz


Slovenský útočník Branko Radivojevič  si v dresu Liberce zahraje po prvé v kariéře ve finále ligové soutěže. Pro slovenský deník Šport prozradil v čem je základ úspěchu Bílých Tygrů.


"Máme svůj systém. Je jedno, na jaké pozici kdo hraje, musíme ho plnit. Výborně si rozumíme a celý rok systém dodržujeme. Hledáme se už naslepo. Celou sezonu se cítím dobře, vyhýbají se mi zranění. Vyhovují mi krátké tréninky, protože mám čas zregenerovat." Velkou zásluhu připisuje mladému trenérovi Filipovi Pešánovi. "Tréningy jsou krátke ale intenzivní. Proto nám zůstáva síla i v třetí třetině." 





Janko Lašák

Branko Radivojevič oceňuje i výkony libereckého gólmana Lašáka. "Janko chytá famózně. Od začátku sezóny je jistotou v brance. Má vynikající formu. Doufám, že mu ještě vydrží." Přeje si Radivojevič před finále se Spartou Praha. 





Radivojevič je momentálně s 13 body na prvním místě kanadského bodování play-off extraligy. Nad účastí na mistrovství světa už neuvažuje. "Mám tři děti, volný čas chci věnovat rodině. Nelituji to. Kouč slovenské reprezentace Zdeno Cíger mi před dvěma měsíci volal, vysvětlili jsme si to, a on mě respektuje. Je čas, aby hráli mladší hráči." Dodal na závěr 35-letý slovenský útočník. 




V týmu Bílých Tygrů jsou sice nejstarší, to ale neznamená, že nemohou být nejlepší. Branko Radivojevič  i Jánko Lašák ovládají statistiky celého play-off. 



Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: hcbilitygri.cz, khl.ru