Nový rekord extraligy 18 514 diváků!

neděle, ledna 03, 2016 Hokejžurnál.cz


V Brně se dnes vytvořil nový rekord extraligy. Zápas pod širým nebem sledovalo 18 514 diváků. Kometa Brno porazila Škodu Plzeň 5:2.


 „Byl to samozřejmě perfektní zážitek, navíc okořeněný vítězstvím. Padlo hodně gólů, přišlo spousta lidí, všechno se povedlo na jedničku. Je to pro mě takový malý sen, rozhodně bych nic neměnil," uvedl pro oficiální web Komety, brněnský útočník Jan Hruška.


HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)

Branky: 17. Káňa, 20. Hruška (Mrázek, Kováčik), 33. Hruška, 48. Němec (Káňa, Stehlík), 59. Kováčik (Čiliak) – 11. Lev (Kratěna, Kudroč), 37. Indrák (Kadlec, Kubalík) . 


Rozhodčí: Polák, Hradil – Barvíř, Blümel. 

Vyloučení: 5:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. 

Diváci: 18514 (rekord extraligy). 

Střely na branku: 27:29. 

HC Kometa Brno: Čiliak – Kaberle, Kuboš, Malec, Kováčik, Stehlík, Trška, Dujsík, Štindl – Ostřížek, J. Hruška, H. Zohorna – Káňa, V. Němec, Mrázek – Raška, Čermák (C), Dočekal – Burian, Koreis, Vondráček. 


HC Škoda Plzeň: Machovský – Jeřábek, Kadlec, Pulpán, Kudroč, Moravčík, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Lev, Bližňák, Kratěna (C) – Suchý, Preisinger, Hrňa – Poletín, Beran.


Ohlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Kometa Brno): Chtěl bych poděkovat vedení Komety a všem lidem, kteří vynaložili neskutečné množství sil, aby se tato akce mohla konat. Naše vítězství se rodilo těžce, prohrávali jsme, na hráče to trochu dolehlo, zbytečně jsme napadali v době, kdy to nebylo nutné. V polovině zápasu jsme se zlepšili, čekali na chyby soupeře a povedlo se nám je potrestat. Plzeň hrála velmi dobře, ukázala proč je druhá v tabulce. Máme radost, že jsme utkání pod širým nebem zvládli. Petrovi Tonovi oteklo přes noc celé oko, neviděl na něj dobře, proto nemohl nastoupit. Doufáme, že bude v pátek v pořádku.



Michal Straka (Škoda Plzeň): Nezačali jsme špatně, šli jsme do vedení a měli šance. Pak jsme ale začali ztrácet kotouče a Kometa nás dostávala pod tlak. Chybovali jsme v rozehrávce, Kuba Jeřábek přihrál špatně a dostali jsme třetí gól. Šancí na srovnání bylo však dost, ale v poslední části jsme udělali mnoho chyb a domácí si vytvořili dostatečný náskok. Kometa vyhrála dle mého názoru zaslouženě.


Autor: Hokejžurnál.cz 
Zdroj a foto: hc-kometa.cz