Michal Neuvirth prozradil kdo má nejtvrdší střelu v NHL

čtvrtek, října 15, 2015 Hokejžurnál.cz


V NHL nastoupil v sezóně 2008/09 když odehrál první zápas za Washington Capitals. Michal  Neuvirth hájil také farby Buffala  Sabres a New York Islanders. Od nové sezóny je brankářem  Philadelphia Flyers. Jak se mu v novém klubu líbí, kdo má v NHL nejtvrdší střelu a jěšte víc o kabine Flyers prozradil Michal  Neuvirth v rozhovoru pro nhl.com. My vám přinášíme nejzajímavější části z rozhovoru.

Kdo je váš největší fanoušek?
Určitě táta. Ten když chytám, tak doma v Česku vstává a dívá se na každý zápas. Jelikož mám dvě ségry a mámu, které ten hokej nijak neberou, tak táta jasně vyhrává.



Který hokejista NHL má pro vás z pohledu brankáře nejtvrdší střelu? Čí rána nejvíc štípe?
Jelikož jsem byl pět let ve Washingtonu s Alexem Ovečkinem, ten mi udělal asi nejvíc modřin. A u Flyers teď má největší pumelenici asi Gudy (obránce Radko Gudas). Tuhle mi dal jednu do žeber ze strany a měl jsem tam modřinu jako kráva.





Který útočník vás nejvíc štve před brankou?
V NHL je v té hře na hranici brankoviště hrozně moc hráčů dobrých. Ale absolutně nejlepší byl v tomhle Tomas Holmstrom, když ještě hrál za Detroit. Ten mi dokázal tak skvěle bránit ve výhledu, že jsem kolikrát neviděl puk třeba celé oslabení.



Jaká je vaše nejoblíbenější hala v NHL?
Mám dvě. Amalie Arena (Tampa Bay Lightning), protože tam jsem vyhrál svůj první zápas. A pak bych řekl Bell Centre v Montrealu, protože tam je nejlepší atmosféra.



A naopak nejneoblíbenější?
Asi New Jersey. Kvůli slabší atmosféře, a ani tam není nic moc co dělat. Třeba zajít někam na nějakou lepší večeři se tam moc nedá.




Na lavičce NY Islanders


V NHL se hodně nacestujete. Máte na nějaký let nepříjemnou vzpomínku?
Zaplaťpánbůh jsem nic tak strašného nezažil. Ale pamatuju si jednou, když jsme ještě ve Washingtonu letěli z Ottawy a byla bouřka, všichni říkali: To nemůžeme odletět. A nakonec se stejně odletělo. Skoro celou cestu jsme se třásli. Tehdy jsem měl největší strach.


Jak snášíte dlouhé lety? Čím se zabavíte?
Jak kdy. Třeba když se vracíme domů po zápase, ve kterém jsem chytal, tak se na něj dívám na videu. Nebo si pustím nějaké filmy. Někdy si i pospím, nemám problém v letadle usnou



V dresu Buffala Sabres 




Jakou máte rád muziku?
Záleží na náladě, ale nejradši si pustím české písničky. Před zápasem si ale dám spíš rock, něco na nabuzení.



Ve Philadelphii jste s Gudasem a s Jakubem Voráčkem tři Češi. Nepovedlo se vám něco vpašovat do mixu?
To by se asi ostatním klukům z mužstva nelíbilo, kdyby tomu nerozuměli. Zatím jsme to nezkoušeli.



Jaká hudba frčí v kabině Flyers?
Máme to rozdělené na dny. Třeba ve středu se hraje country, v pátek černošská hudba. Každý den se poslouchá něco jiného.





Autor: Hokejžurnál.cz

Zdroj: nhl.com
Foto:   nhl.com