Vladimír Martinec: Haly byly narvané i za nás

úterý, dubna 28, 2015 Hokejžurnál.cz

„Těším se moc. Po jedenácti letech se koná mistrovství světa zase u nás. Úroveň šampionátu v roce 2004 byla vynikající a věřím, že nejinak tomu bude i letos. Svědčí o tom poctivé přípravy, aby vše proběhlo na nejvyšší úrovni. Hokejem nebudou žít pouze Praha a Ostrava, ale celá republika,“ řekl Vladimír Martinec  pro oficiální stránku MS 2015.

Do hledišť obou arén dorazí během následujících dní přes půl milionu fanoušků. Zápasy české reprezentace i další duely jsou s předstihem vyprodány. 





„Haly byly ale narvané i za nás. Sehnat lístek byla docela honička… Neustále chodilo čtrnáct tisíc fanoušků na naše zápasy, plno bylo i na dalších utkáních

V roce 1972 nebyly tlaky takové. To je něco jiného, co se děje nyní. Tehdy zde byly dvoje, troje noviny, jeden televizní program a to bylo všechno. Všichni hráči hráli v Československu, všichni nás znali. Bylo to všechno rodinnější. Nikdo se nepozastavoval nad tím, že potkal Martince nebo Nedomanského ve městě. V tomto jsme to měli jednodušší,“ poznamenal Vladimír Martinec pro oficiální stránku MS 2015.







Zdroj: iihf.com
Foto: hcpce.cz, archiv