Ďábel Jaromír Jágr: Byly tři-čtyři týmy, které měli zájem

středa, července 24, 2013 Hokejžurnál.cz

Jaromír Jágr míři do New Jersey
Jaromír Jágr podepsal roční smlouvu s New Jersey Devils. Slavná "68" si vydělá 4 milióny dolarů. Po podpisu smlouvy mluvil Jaromír Jágr s novináři. Přinášíme vám jeho nejzajímavější odpovědě. 


Proč jste si vybral New Jersey Devils?
"Nezapomeňte, že je mi už 41 let, takže nemám tolik možností. Není mnoho týmů, které hledají typ hráče jako jsem já. Navíc je tady i platový strop.
Byly tři-čtyři týmy, které měli zájem. Generální manažér Devils Lou Lamoriello kontaktoval mého agenta Petra Svobodu a zeptal se ho, jestli bych měl zájem hrát za New Jersey Devils. Chtěl jsem hrát v mužstvu kde budu mít šanci hrát co nejvíc minut. S generálním manažérem Devils jsem mluvil ještě před odchodem Kovalčuka do Ruska. Poté, co odešel se naskytla ještě větší příležitost být na soupisce Devils".    



Uvažovali jste nad návratem do Ruska? 
"Chtěl jsem zůstat v NHL. Byl jsem rád, že se aspoň tři-čtyři týmy měly o mé služby zájem. Nad KHL jsem nepřemýšlel. Ale kdyby to v NHL nevyšlo, vrátil bych se do České republiky. Do Ruska bych nešel. Když KHL tak jedině v Praze".


Bylo pro vás důležité, aby jste zůstali ve východní konferenci?
"Řekl jsem svému agentovi, že  bych raději zůstal na východe. Cestování je tam mnohem jednodušší. Na druhou stranu i když jsem byl v Dallasu tak cestovaní nebyl žádný problém. Jsem na to zvyklý. Chtěl jsem zůstat na východe, ale kdyby měl zájem klub ze západu šel bych i tam. Nebyla to podmínka". 

Zdroj: devils.nhl.com

Foto: nhl.com