Lemieux: Ten chlapec sa už nepotrebuje učiť, ovláda všetko

středa, června 17, 2009 Steve Steelmann Toronto, Canada

Mario Lemieux je ikonou Pittsburghu Penguins. V tomto klube odohral celú svoju kariéru. Vyhral dva razy Stanley Cup ako hráč. Pred pár dňami zdvihol slávny pohár do tretice. Už ako majiteľ Penguins. Olympijský víťaz a jeden z najlepších hráčov v histórii hokeja komunikuje s novinármi len málokedy. Po úspešnom finále si, ale našiel čas a s radosťou hovoril o hokeji.

Jevgeni Malkin ukázal, že je osobnosťou NHL, ktorá znesie ti najprísnejšie kritériá. Stal sa najproduktívnejším hráčom základnej časti aj play-off. Len 22-ročného mladíka čaká veľká budúcnosť. Jevgeni Malkin má neuveriteľný hokejový talent. To čo predvádza na ľade sa dá opísať slovami, len veľmi ťažko. Malkin sa už po hokejovej stránke nepotrebuje učiť. Ovláda absolútne všetko. Tomu chlapcovi stačí už len zbierať skúsenosti. Uviedol na adresu ruského útočníka Lemieux.

Hokejovú dvojicu Malkin-Crosby, často porovnávajú s legendárnou dvojičkou Jágr-Lemieux. Mario Lemieux, však z takýchto úvah nie je nadšený. Nemám tieto úvahy rád. Každý hráč je osobitý, iný, neopakovateľný. Skrátka každý z nás je iná individualita. To sa potom odzrkadľuje aj na ľade. V hre je vidieť iný rukopis. Priznám sa nevidím ani najmenší zmysel, niekoho porovnávať.

Jaromír Jágr pred nedávnom vyhlásil, že ak sa ešte niekedy vráti do NHL, tak jedine v drese Pittsburghu. „Mario Lemieux ma veľa naučil. Vďaka nemu som dosiahol veľké úspechy. Ak mi zavolá, tak prídem. Mariovi, to za všetko čo pre mňa urobil, dlhujem.

Ak by bola šanca privítať ho v našom mužstve, veľmi rád by som túto možnosť využil. Povedal na adresu Jaromíra Jágra jeho bývalý dlhoročný spoluhráč Mario Lemieux.

Foto: usatoday.com