Video: Česko - Francie 6:0

pondělí, května 14, 2018 Hokejžurnál.cz

Hokejisté Česka zvítězili v neděli v Kodani v šestém zápase A-skupiny MS nad Francií jednoznačně 6:0. Češi rozhodl o svém triumfu už v první třetině, ve které vstřelil tři góly.

Češi měli od začátku hru pevně v rukou, hrálo se převážně v obranném pásmu Francie a úvodní gól padl už ve 4. minutě. Krejčí vyhrál buly, Pastrňák vypálil a trefil do horního rohu branky. O čtyři minuty bylo už 2:0, po rychlém přechodu do útoku se prosadil střelou zpoza obránců opět Pastrňák. I třetí gól dal elitní útok Česka. Krejčí v 15. minutě vysunul Jaškina a ten z levého kruhu vymetl šibenici Quemenerovej branky. Češi nepolevili ani v druhé části. Už v 22. minutě využil přesilovku šikovným tečem Horák a v 28. minutě přidal opět Horák pátý gól, když dorazil Chytilu střelu, která skončila na horní tyči. Quemenera vzápětí vystřídal v brance Ylönen. Převaha českého mužstva byla drtivá, po prvních dvou třetinách Češi prostříleli soupeře 41:9. 


Další gól padl do francouské branky až v 51. minutě, když se krátce po hře 4 na 4 prosadil Nečas a bylo 6:0. 






Francie - Česko 0:6
 (0:3, 0:2, 0:1)






Branky: 4. Pastrňák (Krejčí), 8. Pastrňák (Jaškin), 15. Jaškin (Krejčík), 22. Horák (Kubalík, Šulák), 28. Horák (Chytil, Sklenička), 51. Nečas (Krejčík, Polášek) 



Francie: Quemener (28. Ylonen) - Auvitu, Manavian, Hecquefeuille, Gallet, Raux, Janil, Thiry - Fleury, Guttig, Rech - T. Da Costa, Texier, Treille - Claireaux, Bouvet, Douay – Perret, Ritz, Leclerc - Lamperier


Česko: Rittich – Gudas, Šulák, Hronek, Moravčík, Sklenička, Polášek, Krejčík - Pastrňák, Krejčí, Jaškin – Řepík, Faksa, Červenka – Hyka, Nečas, Kubalík – Horák, Plekanec, Chytil - Kousal




Autor: Hokejžurnál.cz