Pastrňák do KHL? Ne, je to jen hra agenta!

úterý, září 12, 2017 Hokejžurnál.cz




V zámoří se začalo spekulovat o tom jestli odejde český forward David Pastrňák do KHL. 

S Bostonem se stále nedokáže domluvit na nové smlouvě a tak se v Americe objevují informace, že se Pastrňák může stěhovat do KHL. Ale je to reálné nebo
je to jen tlak agenta, aby s Bruins podepsali smlouvu co nejdřív?

V ruských týmech KHL je stanovený limit pro legionáře na pět. V top týmech jsou už pozice pro cizince obsazené. I kdyby chtěl Pastrňák teoreticky zkusit KHL, bylo by těžké najít klub, který by měl peníze, místo a chuť ho angažovat. 

Podle vyjádření ruského hokejového novináře Pavla Lyasenkova se Pastrňák v KHL neobjeví. "Teoreticky může o Pastrňáka stát je AK Bars Kazaň, SKA Petrohrad i CSKA Moskva nemají zájem". Vysvětluje Pavel Lysenkov ze Sovětského sportu.


Druhým problémem je plat. David Pastrňák očekává od vedení Bruins plat 7 milionů amerických dolarů na rok a tolik mu v KHL nikdo nedá. Nejlepší hráči berou v KHL max. 5 milionů. 



Věta, že Pastrňák má na stole mnoho nabídek z KHL je jen hra agenta, který chce vyvíjet tlak na vedení Bostonu. Když Davida nepodepíšete a nedáte mu tolik kolik chceme, tak odejdeme do KHL a tam dostane ještě víc... 

Spekulace o KHL je v případě  Davida Pastrňáka jen pokus jeho agenta jak zatlačit na vedení Bostonu. 


Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: nhl.com