Jaké novinky přinese Tipsport extraliga v nové sezóně?

úterý, září 06, 2016 Hokejžurnál.cz





Prodloužení utkání v základní části, se budou hrát stejně jako v NHL. Na každé straně pouze tři hráči a brankář. 

V play off se bude – s výjimkou rozhodujících utkání – hrát dvacetiminutové prodloužení s pěti hráči a brankářem na každé straně, k případným samostatným nájezdům už nebudou nastupovat tři, ale pět hráčů z každého mužstva.



S cílem zamezit situacím, kdy i nesprávné potrestání hráče vedlo k automatickému zákazu činnosti v nejbližším utkání, byly v nejvyšší soutěži zrušeny od nadcházející sezóny tresty ve hře. Nejvyšším trestem bude pětiminutové vyloučení s osobním trestem do konce zápasu, přičemž o případném dalším potrestání rozhodne disciplinární komise. 


V závaznosti na toto rozhodnutí byl upraven rovněž sazebník trestů – zákaz činnosti v rozmezí 1 až 4 utkání bude ukládán mj. za Napadení, Naražení zezadu, Zásah do hlavy a krku, Zásah do nohou, Krosček, Faul loktem, Zásah proti divákům, Bitku, Faul kolenem, Sekání a Podražení (dosud 2 – 5 utkání), Bodnutí koncem nebo špičkou hole (dosud 3 – 6 utkání), Vražení na hrazení, Úder hlavou a Vysokou hůl (dosud 3 – 7 utkání). Za Kopnutí nebo Podkopnutí bude možné zastavit činnost na 2 – 5 utkání (dosud 5 – 10 utkání). Za Bodnutí koncem nebo špičkou hole, Krosček, Faul loktem, Zásah proti divákům nebo Úder hlavou bude nově možné uložit finanční pokutu ve výši 10 % základní měsíční odměny.


Základní část nejvyšší soutěže, na jejíhož vítěze čeká Pohár prezidenta ČSLH, začíná 9. září 2016 a končí 3. března 2017. 

Předkolo play off startuje 6. března a play off 13. března 2017. 

Mistr České republiky, držitel Poháru T. G. Masaryka, bude znám nejpozději 26. dubna 2017.



Autor: Hokejžurnál.cz
Foto:hcdynamo.cz