Museli kluby KHL uvolnit hráče na Světový pohár?

čtvrtek, září 08, 2016 Hokejžurnál.cz




Světový pohár v hokeji organizuje NHL. V české  extralize, KHL a švýcarské NLA se v čase konání Světového poháru, hrají soutěžní zápasy. Michal Birner, Vladimír Sobotka a Tomáš Kundrátek jsou hráči z klubů KHL. Roman Červenka působí ve Švýcarsku. Trenérovi Slovanu Bratislava Milošovi Říhovi se nelíbilo, že přišel na dlouhý čas o Tomáše Kundrátka. "Je to náš první bek a je to pro nás rána". Uvedl český kouč. 

Liga se nepřeruší a hráči odchází na turnaj, který neorganizuje IIHF. Proč? Diví se fanoušci. Museli je kluby uvolnit na Světový pohár? Nebo je to jen dobrá vůle generálních manažérů? Zeptali jsme se přímo v centrále KHL. 


"Všechny hokejové federace zemí, které budou hrát na Světovém poháru 2016 podepsali za účasti představitelů IIHF smlouvu s NHL, která upravuje vzájemné vztahy. V čase konání Světového poháru platí pro kluby KHL pravidlo, které říká, že kluby musí uvolnit hráče na reprezentační turnaj, stejně jako v případě turnajů, které organizuje IIHF. Reglament KHL také říká, že kluby jsou povinné uvolnit hráče, když jsou v nominaci reprezentačních týmů." Uvedlo pro naší redakci mediální oddělení KHL. 



Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: championshockeyleague.net