V Břeclavi a Bratislavě se představí nejlepší junioři světa

neděle, července 24, 2016 Hokejžurnál.cz




Memoriál Ivana Hlinky, coby Světový pohár juniorů do 18 let, se bude konat od 8. do 13. srpna 2016. Zápasy  se odehrají v Břeclavi a Bratislavě.

Hokejový turnaj navazuje na Světový pohár juniorů či Pacifický pohár, pořádaný od roku 1991 v Japonsku. Od roku 1997 probíhá v České republice a na Slovensku, jméno legendárního hokejisty a trenéra Ivana Hlinky nese od roku 2004.

Celkem osm účastníků bylo rozděleno do dvou skupin po čtyřech týmech. Ve skupinách se utká každý s každým. Do bojů o medaile postoupí první dva celky z každé skupiny. Týmy umístěné na třetích a čtvrtých místech se utkají mezi sebou o umístění.

Za vítězství v základní skupině se budou počítat tři body. Poražený zůstane bez bodu. Pokud zápas nebude rozhodnut v základní hrací době, oba týmy si připíší bod a poté bude následovat pětiminutové prodloužení ve třech na obou stranách. Pokud se nerozhodne ani v prodloužení, budou následovat samostatné nájezdy, tři na každé straně. Vítěz v prodloužení či po samostatných nájezdech získá bod navíc. Stejná pravidla budou platit i pro boje o medaile.




Skupina A:  (Břeclav, Česká republika)
 

Česko, Finsko, Švýcarsko, USA


Skupina B:  (Bratislava, Slovensko)
     
Kanada, Švédsko, Rusko, Slovensko


Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: hlinkamemorial.com