Jaký je program před Světovým pohárem?

úterý, dubna 26, 2016 Hokejžurnál.cz



Česká reprezentace se před Světovým pohárem sejde v neděli 4. září 2016 v Praze. Po povinných lékařských prohlídkách se bude v dalších dnech připravovat v O2 areně a ve středu 7. září odcestuje do Moskvy, kde ve čtvrtek 8. září sehraje první přípravné utkání s mužstvem Ruska. Do zámoří odletí po druhém přípravném utkání se stejným soupeřem, kterého přivítá v sobotu 10. září v pražské O2 areně.



V zámoří se bude připravovat nejdříve v Pittsburghu, v místním Consol Energy Centru se ve středu 14. září střetne v posledním přípravném utkání s Výběrem Severní Ameriky. Přípravné zápasy čekají ve stejném období i další účastníky turnaje – 8. září se utkají Finsko se Švédskem v Helsinkách a Výběr Severní Ameriky s Výběrem Evropy v Québecu, 9. září Spojené státy s Kanadou v Columbusu, 10. září Švédsko s Finskem v Göteborgu a Kanada se Spojenými státy v Ottawě, 11. září Výběr Evropy s Výběrem Severní Ameriky v Montréalu, 13. září Spojené státy s Finskem ve Washingtonu a 14. září Výběr Evropy se Švédskem ve Washingtonu a Kanada s Ruskem v Pittsburghu.


Do dějiště Světového poháru Toronta, jehož Air Canada Centre bude hostit všechna utkání turnaje, přicestuje výběr trenéra Josef Jandače ve čtvrtek 15. září. V základní skupině se potom střetne v sobotu 17. září s domácí Kanadou, v pondělí 19. září s Výběrem Evropy a ve čtvrtek 22. září s celkem USA. Semifinálové zápasy turnaje jsou na programu 24. a 25. září, finálové souboje 27. a 29 září, případný třetí, rozhodující duel 1. října 2016.

Česká reprezentace se na turnaji představí v dresech v barvách národní trikolóry s velkým státním znakem na hrudi a logem Světového poháru na levém rameni.


Autor: Hokejžurnál.cz
Zdroj: ČSLH
Foto: nhl.com