Setkaní legend Kanadského poháru 1976

úterý, dubna 26, 2016 Hokejžurnál.cz



„Generace mistrů světa, stříbrných olympioniků a finalistů Kanadského poháru se nesmazatelně zapsala do naší sportovní historie,“ zdůraznil prezident ČSLH Tomáš Král. „Legendy českého, slovenského a československého hokeje si určitě užijí jak aplaus vyprodané O2 areny, tak přátelské setkání po čtyřiceti letech, které pro ně připravujeme v prostorách Síně slávy českého hokeje.“ 
Uvedl Tomáš Král pro oficiální web ČSLH.  


Na letošní rok připadá čtyřicáté výročí medailových úspěchů československého ledního hokeje na nejvýznamnějších světových turnajích – titulu mistrů světa, olympijského stříbra a finále Kanadského poháru 1976. Český svaz ledního hokeje připomene uvedená jubilea při přípravném utkání s Ruskem, které se bude hrát 10. září 2016 v O2 areně a na které pozve hráče a členy realizačních týmů z Katovic, Innsbrucku i Kanadského poháru.


Pozvánku na setkání obdrží mimo jiné Jiří Holeček, Jiří Crha a Pavol Svitana – František Pospíšil, Jiří Bubla, František Kaberle, Milan Chalupa a Vladimír Šándrik – Milan Nový, Vladimír Martinec, Jiří Novák, Bohuslav Šťastný, Jiří Holík, Marián Šťastný, Bohuslav Ebermann, Josef Augusta, Jaroslav Pouzar, František Černík, Peter Šťastný, Karel Holý a Pavel Richter, z členů realizačních týmů například trenér Ján Starší, doktor Otto Trefný nebo masér Pavel Křížek. 
Spolu s fanoušky si připomenou rovněž památku osobností, které se jubilea nedožily – brankáře Vláda Dzurilly, obránců Oldřicha Machače, Milana Kajkla a Miroslava Dvořáka, útočníků Ivana Hlinky s Eduardem Novákem nebo trenéra, pozdějšího prezidenta Českého svazu ledního hokeje Karla Guta.


Autor: Hokejžurnál.cz
Zdroj: ČSLH
Foto: archiv