Video: NY Islanders se stěhují po 43 letech do nové haly

neděle, září 06, 2015 Hokejžurnál.cz

Hala Barclays Center v Brooklynu už má hotový led, na němž bude tým z Long Islandu hrát NHL po letním stěhování z původní arény Nassau Coliseum.

Klub ukázal na Twitteru časosběrné video, na němž je vidět, jak led vznikal. Uprostřed se vyjímá tradiční logo Islanders, které se stěhováním nemění. Dresy dostanou jen novou nášivku, která bude připomínat první sezonu v nové hale.

Islanders zahájí základní část NHL 9. října domácím zápasem se šampiony Chicago Blackhawks. Před tím se však v Barclays Center představí ve třech přípravných zápasech - poprvé 21. září proti Philadelphia Flyers.

"Chceme z naší haly rychle udělat místo, kde budeme těžko k poražení," řekl pro NHL.com kapitán týmu John Tavares.


Islanders strávili v Nassau Coliseum 43 let. Mezi lety 1980 a 1983 vyhráli čtyři Stanley Cupy v řadě, ke kterým je dovedl minulý týden zesnulý kouč Al Arbour. Do arény v Brooklynu se tedy stěhují čtyři prapory připomínající tyto triumfy. A s nimi také vyřazená čísla legend: Denise Potvina (5), Mika Bossyho (22), Clarka Gilliese (9), Bryana Trottiera (19), Boba Nystroma (23) a Billyho Smithe (31) a další prapory jako pocta pro trenéra Arboura a generálního manažera Billa Torreyho.