Ján Lašák: Přestup do Liberce byl rychlý

pátek, ledna 31, 2014 Hokejžurnál.cz

Před rozhodujícími zápasy v boji o play-off získali Bílí Tygři zkušenou posilu, gólmana Jána Lašáka, který v tomto ligovém ročníku doposud nastupoval za Duklu Trenčín, by se poprvé v brance Liberce mohl objevit už v nejbližším domácím utkání s Kometou Brno.



Jáne, jak jste se vlastně objevil v Liberci?
(směje se) Autem! Včera jsem přijel z Trenčína přes Přerov a Pardubice.

A jak se upekl přestup mezi kluby?
Měl jsem v Trenčíně dohodu, že mohu odejít, žádná kompenzace nebo vyrovnávání tedy nebylo potřeba. Akorát jsem se dohodl s Libercem a jsem tu. Bylo to velmi rychlé, dohoda trvala jen pár hodin. Žádné dlouhé vyjednávání neproběhlo, hned jsme našli společnou. Oni věděli, co chtějí, já věděl, co chci, a bylo hotovo.

A co tedy chcete?
To co všichni v Liberci. Postoupit do play-off a tam ukázat naši sílu.

Neváhal jste s příchodem do klubu, který se v poslední době trochu trápí?
Tak nalijme si čistého vína, nabídka z top týmu nepřijde, dokud se někdo nezraní. A zde v Liberci je stále velký potenciál. Kdybych necítil nějakou šanci, kdyby mužstvo mělo jen nějak dohrát sezonu, proč bych sem chodil? 
Play-off je na hraně. V situaci, v jaké je Liberec, je pět týmů v lize. Každý se nějak snaží posílit a odrazit se k tomu cíli.

Jdete sem s perspektivou dokončení sezony, nebo chcete setrvat déle?
Pro mě platí heslo, že velcí chlapi rostou pomalu. Dívám se pouze na zápas s Brnem a teprve pak mohu myslet dále. Každý zápas je nyní téměř jako šestý, sedmý zápas play-off, tedy velmi důležitý. Co bude za měsíc, za dva, to nechávám na budoucnost. Teď nás čekají tři pro sezonu velmi klíčové zápasy a není ani čas myslet na nic dalšíhoUvedl Ján Lašák pro oficiální stránku klubu hcbilitygri.cz.




Vyjádření generální manažer Bílých Tygrů Liberec  Ctibora Jecha:
„Našim záměrem je posílení na brankářském postu ještě před koncem přestupního období. Na našich výsledkových propadech nenesou zásadní vinu brankáři. Přesto chceme příchodem zkušeného gólmana vyřešit určitou nevyrovnanost výkonů na tomto postu a mít tak pro závěr sezóny připravené tři brankáře. Jeden z gólmanů ale bude častěji hájit barvy našeho farmářského týmu v Benátkách nad Jizerou."  Uvedl Jech pro oficiální stránku klubu.




Zdroj: hcbilitygri.cz
Foto:  hcbilitygri.cz