Vyhráža sa už aj Ovečkin

čtvrtek, ledna 10, 2013 Hokejžurnál.com

Pred pár dňami odcestoval z Moskvy do Washingtonu, aby tam dohral sezónu. Ešte si poriadne ani nevybalil veci a už tvrdí, že sa možno vráti do Ruska.
 

„Musím si pozorne prečítať kolektívnu zmluvu. Počul som, že mi môj desaťročný kontrakt chcú skrátiť na päťročný a plat mi znížiť o 24 percent. No ak je toto pravda, tak potom radšej zostanem doma v Rusku. Hovoril som s Kovalčukom, Malkinom aj Dacjukom. Všetci sme v rovnakej situácii“. Povedal Alexander Ovečkin vo Washingtone na stretnutí s fanúšikmi Capitals. Správu priniesol server csnwashington.com.
 

Ilja Kovalčuk sa pred pár dňami do ruských médií vyjadril, že sezónu chce dohrať v Rusku. Do USA ešte neodletel. Pavel Dacjuk má platný kontrakt s Detroitom Red Wings. Ani on ešte do USA neodcestoval. Zostal v Moskve kde sa pripravuje s tímom CSKA. Dacjuk aj Kovalčuk potvrdili, že 13. januára nastúpia v zápase hviezd KHL.
 
Celá situácia ohľadom štartu ruských hviezd v NHL sa stále viac stáva nepredvídateľnou. Vedenie NHL tvrdí, že hráči majú platné kontrakty a musia sa vrátiť. Vedenie KHL odpovedá, že kontrakty podpísaním novej kolektívnej dohody strácajú platnosť, pretože sa v nich pre hráčov zmenili podmienky. Podľa slov ruských predstaviteľov hráčom nič nebráni v tom, aby hrali v KHL. Majú sa rozhodnúť podľa svojho uváženia.





Foto: nhl.com