Sivák do Zlína

středa, dubna 01, 2009 Karel Vorlíček

Moravský klub RI OKNA Zlín získal před příští sezónou novou posilou. Novým hráčem Beranů se stal Peter Sivák. Kontrakt zní na jeden rok plus může být využita opce.

Slovenský útočník Peter Sivák odehrál v letošní sezóně v dresu Žiliny a Zvolena celkem 54 zápasů. Šikovný útočník si na své konto připsal 31 bodů. Střelil 15 gólů a na 16 nahrál. Peter Sivák zatím nepůsobil v žádné zahraniční soutěži. S extraligovým hokejem začínal v Liptovském Mikuláši potom přestoupil do Trenčína. Slovenské extralize oblékal ještě dresy už opomínaných klubů Žiliny a Zvolena. V minulé sezóně patřil Sivák mezi nejlepší střelce slovenské extraligy. Na své konto si připsal 27 gólů v 57 zápasech.

"S Peterem jsme byli domluveni na podmínkách smlouvy již dříve. Po vypadnutí Zvolena ze slovenského play off s Košicemi jsme smlouvu pouze doladili. Sivák má ve Zlíně smlouvu na jeden rok do 30. dubna 2010 s možností následné opce. Jsme rádi, že bude působit u nás," řekl Miroslav Michalovský, generální manažer RI OKNA ZLÍN pro oficiální stránku klubu hokej.zlin.cz

Foto:hkmzvolen.sk