Litvínov získal před novou sezónou dva obránce z KHL

pondělí, června 24, 2019 Hokejžurnál.cz






Litvínov se dohodl na úpravě smlouvy s ofenzivním obráncem Karlem Kubátem, který se tak po jedné sezóně v KHL vrací zpátky do Litvínova. Jednatřicetiletý obránce s Litvínovem spojil téměř celou svojí kariéru, v extralize si odskočil pouze na jednu sezónu do pražské Sparty. „S Karlem jsme vedli dvouměsíční vyjednávání k jeho stávající smlouvě. Měli jsme s ním platnou smlouvu s klauzulí, že může odejít do KHL. Nakonec jsme se dohodli, že tuto klauzuli Karlovi ze smlouvy vyjmeme a smlouvu upravíme. Délka smlouvy zůstala stejná na jeden rok s roční opcí. Karel je obránce s ofenzivními předpoklady, které umí využít především v přesilové hře, která nám v loňské sezóně po jeho odchodu dělala velké problémy", vysvětluje generální ředitel klubu Jiří Šlégr. 


Verva Litvínov se dohodla i se slovenským obráncem Adamem Jánošíkem (na foto), který minulou sezónu nastupoval za bratislavský Slovan v KHL. 


Šestadvacetiletý  slovenský reprezentant odehrál v české extralize 202 utkání a připsal si v nich 44 bodů. V české nejvyšší soutěži působil v dresu Liberce a Chomutova. Litvínov tak bude jeho třetí extraligové angažmá. 


Autor: Hokejžurnál.cz
Foto:  hcslovan.sk