Kdo byl vyhlášen Hokejistou sezony 2018/19?

neděle, května 05, 2019 Hokejžurnál.cz

V hotelu Holiday Inn v Brně byl vyhlášen Hokejista sezony 2018/19. 



Milan Gulaš



Nejprestižnější cenu, o níž rozhodují hlasy samotných hráčů, si odnesl útočník HC Škoda Plzeň, Milan Gulaš. 


Milan Gulaš v základní části zaznamenal 62 bodů za 30 branek a 32 nahrávek, na slavnostním vyhlášení získal také ocenění pro Nejproduktivnějšího hráče Tipsport extraligy a Nejlepšího střelce sezony 2018/19. A aby cen nebylo málo, odnesl si ještě trofej pro Nejlepšího hráče utkání. Na výborné výsledky z dlouhodobé části soutěže navázal i ve vyřazovacích bojích, kde ve 14 utkáních nasbíral 14 bodů.


Pohár prezidenta Českého hokeje pro vítěze základní části vybojoval tým Bílí Tygři Liberec. Individuální ocenění pro libereckou kabinu získali Roman Will, Nejlepší brankář sezony, a Ladislav Šmíd, Nejlepší obránce.



Ladislav Šmíd a Roman Will




Hokejisté HC Oceláři Třinec, kteří po 8 letech slavili mistrovský titul, převzali prestižní Masarykův pohár. Ve finále přehráli hokejisty z Liberce 4:2 na zápasy. 


Nejlepším trenérem byl vyhlášen Václav Varaďa a Cenu Václava Paciny pro Nejlepšího hráče Generali play off Tipsport extraligy získal brankář Šimon Hrubec, který s průměrem 1,92 inkasované branky na zápas a úspěšností zákroků 92,62 % patřil k hvězdám vyřazovacích bojů.


Anketu Zlatá helma SENCOR ovládl popáté hokejista HC Kometa Brno. Po Marku Kvapilovi, Martinu Nečasovi a dvou triumfech Marka Čiliaka letos zaujala fanoušky nejvíc střela v pádu v podání Petera Muellera. 

Nejlepším juniorem DHL extraligy se stal gólman Dominik Pavlát z týmu Piráti Chomutov, ocenění České televize pro Nováčka roku získal brankář HC Energie Karlovy Vary Jan Bednář. 

Statistiku Radegast Index, měřící především bojovnost hráčů, opět vyhrál důrazný obránce HC VÍTKOVICE RIDERA Jan Výtisk, který ovládl pořadí s hodnotou RI 265.

Nedílnou součástí hokejových zápasů jsou také rozhodčí, tím nejlepším byl v uplynulé sezoně zvolen Vladimír Pešina. 



Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: ceskyhokej.org