Rozhodčí z kterých zemí se představí na MS 2019?

sobota, března 02, 2019 Hokejžurnál.cz



Mistrovství světa se zúčastní rozhodčí Fraňo, Hribik, Lhotský a Ondráček.  Na listině rozhodčích pro mistrovství světa 2019 na Slovensku, kterou zveřejnila Mezinárodní hokejová federace IIHF, figurují i hlavní rozhodčí Martin Fraňo s Janem Hribikem a čároví Miroslav Lhotský s Jiřím Ondráčkem. Na mistrovství světa divize I, skupiny A v Kazachstánu byl nominován hlavní rozhodčí Robin Šír.


Se čtyřmi zástupci mezi dvaatřicítkou nominovaných bude mít Česká republika spolu s Finskem, Kanadou, Ruskem a Spojenými státy na šampionátu nejvyšší zastoupení. 


Martin Fraňo (1981) s Miroslavem Lhotským (1978), kteří se na mistrovství světa představili již čtyřikrát, budou patřit k nejzkušenějším. Na mistrovství světa a zimních olympijských hrách se v minulosti představil také Jan Hribik (1983). Jiří Ondráček (1990), účastník juniorského mistrovství světa, se vrcholné mezinárodní akce zúčastní poprvé. 



Hlavní rozhodčí: Martin Fraňo a Jan Hribik (Česká republika), Tobias Bjork a Linus Ohlund (Švédsko), Roman Gofman a Jevgenij Romaško (Rusko), Oliver Gouin a Brett Iverson (Kanada), Mikko Kaukokari a Aleksi Rantala (Finsko), Stephen Reneau a Jeremy Tufts (USA), Manuel Nikolic (Rakousko), Gordon Schukies (Německo), Maxim Sidorenko (Bělorusko) a Peter Stano (Slovensko).



Čároví rozhodčí: Miroslav Lhotský a Jiří Ondráček (Česká republika), William Hancock II a Brian Oliver (USA), Gleb Lazarev a Dmitrij Šišio (Rusko), Dustin McCrank a Nathan Vanoosten (Kanada), Lauri Nikulainen a Hannu Sormunen (Finsko), Andrew Dalton (Velká Británie), Dmitrij Golyak (Bělorusko), Rene Jensen (Dánsko), Roman Kaderli (Švýcarsko), Joep Leemakers (Nizozemsko) a Andreas Malmquist (Švédsko).


Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: iihf.com