Kašík z Brna do Zlína, Sedláček do Sparty Praha

středa, ledna 09, 2019 Hokejžurnál.cz




Brankář Libor Kašík končí v Kometě Brno a vrací se do rodného Zlína, kam míří formou přestupu. V Brně nastoupil do sedmi zápasů, v pěti případech prohrál, ve dvou vyhrál. Jeho úspěšnost zákroků činila 88,95%. Kometa má k dispozici další dva gólmany - Karel Vejmelka dostal v posledních zápasech extraligy prostor a předváděl výborné výkony. Mladší Lukáš Dostál zazářil na nedávno skončeném světovém šampionátu do 20 let.



"Karel Vejmelka si výkony jednoznačně řekl o to, že chytá každý zápas, dle mého názoru udělal obrovský progres oproti minulé sezóně. Fantasticky zachytal na mistrovství světa dvacetiletých náš odchovanec Lukáš Dostál a velmi rád bych ho viděl v bráně Komety v extraligovém utkání. Z toho bohužel pro Libora vyplynulo, že by některá utkání sledoval z tribuny a to samozřejmě není komfortní situace ani pro něj, ani pro klub. Myslím si, že je fér vůči hráči nastalou situaci jasně popsat a hledat řešení. Řešením je, že Libor odchází do Zlína na přestup a my mu přejeme, ať se mu daří.“ Uvedl pro oficiální stránku Komety hlavní kouč a majitel Komety Brno Libor Zábranský. 


„Událo se to velmi narychlo, vše jsme začali řešit včera odpoledne. Oba jsou výborní gólmani se zlínskými kořeny, takže rozhodování bylo velmi těžké. Rozhodlo především to, že nyní máme Libora podepsaného až do 30. dubna 2021. Klub získává jistotu v brance na tuhle sezonu a další dvě. Libor bude náš kmenový brankář se všemi plány,“ uvedl Martin Hosták, generální manažer a jednatel PSG Berani Zlín.


Sparťanská soupiska se rozšířila o gólmana Jakuba Sedláčka. Ze Zlína se do Sparty stěhuje zkušený gólman, který v nedávné minulosti oblékal v Kontinentální lize dres Dinama Riga.

“Naskytla se nám možnost získat Jakuba Sedláčka, tak jsme se rozhodli ji využít, abychom posílili brankoviště o zkušeného gólmana před náročným závěrem sezony,“ vysvětlil sportovní manažer HC Sparta Praha Michal Broš. 




Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: hokej.zlin.cz