Rudolf Červený se už adaptoval na KHL a stále sleduje Hradec

pondělí, října 15, 2018 Hokejžurnál.cz




Rudolf Červený zabezpečil včera výhru Slovanu Bratislava nad Kunlunem Red Star, gólem v prodloužení. Slovan Bratislava porazil na domácím ledě Kunlun 4:2.

Český útočník odehrál v aktuálním ročníku KHL zatím 17 utkaní s bilancí 4+3.  Je čtvrtým nejproduktivnějším forwardem klubu a v ruské KHL se už plnohodnotně adaptoval. 

"Už na tripu jsme porazili silný Avangard Omsk. Teď jsme hráli domácí zápas, chtěli jsme vyhrát. Věřili jsme si a jsem rád, že jsme to dokázali". 


Po zápase byl Rudolf Červený  hvězdou večera,  svou čtvrtou trefu v sezóně, okomentoval stručně. 

"Mário Grman mi to krásně nahrál přes celý hřiště, měl jsem rychlost, natlačil jsme se před branku a padlo to tam". 




Pro Červeného je působení v KHL premiérou. Zvyká si i na náročné cestovaní. 
"V KHL jsou dlouhý přelety přes několik časových pásem. Prakticky všechny mužstva v KHL, to mají v tomto směru podobný. Musíte mít správný rytmus. Naučit se kdy jít spát, kdy mít tréning. Je to jenom o zvyku".

Rudolf Červený patří mezi ofenzivně laděné útočníky a ví, že svou pozici mezi top šest si musí vybojovat a obhájit. "Konkurence je v každém týmu. Je normální, že hráči přicházejí i v průběhu sezóny. Já se snažím vždy odvést nejlepší výkon a hrát svůj hokej". 

Český forward přišel do Slovanu Bratislava z Hradce Králové, který stále na dálku sleduje. "Mám tam plno kamarádů, jsem rád, že se klukům daří a chytili začátek, protože ten je opravdu důležitý. Přeji celému mužstvu, aby se jim dařilo dál a dostali se do play off a tam se uvidí." 


Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: hcslovan.sk