KHL odehraje zápasy v Curychu a ve Vídni

úterý, srpna 28, 2018 Hokejžurnál.cz



Kontinentální hokejová liga se v rámci programu KHL World Games 2018 představí v Rakousku a ve Švýcarsku. HC Slovan Bratislava odehraje zápasy ve Vídni a Dinamo Riga ve Švýcarsku. Ruský hokej bude reprezentovat SKA Petrohrad a CSKA Moskva.



Prezident KHL Dmitrij Černyšenko ještě v červenci oznámil, že KHL v příští sezoně  odehraje několik zápasů v Evropě. Kromě Vídně KHL zavítá i do švýcarského Curychu, kde se 26. a 28. listopadu odehrají souboje SKA Petrohrad s Dinamem Riga.





"KHL je nadnárodní soutěž a chceme, aby ji měli možnost vidět i diváci v jiných zemích. Vídeň je od Bratislavy na skok, proto jsme se rozhodli pro tuto alternativu," uvedl na úterní tiskové konferenci ve Vídni viceprezident KHL Georgij Kobyljanskij.




"Naši fanoušci se mohou dostat do Vídně auty, vlakem, autobusem. Je to hodina cesty, takže si myslím, že nás přijdou povzbudit v hojném počtu i na tyto zápasy. Já to vnímám jako prezentaci ligy, vždyť něco podobného má i zámořská NHL," řekl kapitán Slovanu Bratislava Michal Sersen (na foto).