Do Zlína na zkoušku E. Kulda z KHL a Puliš ze Zvolenu

úterý, července 17, 2018 Hokejžurnál.cz






Leon Draisaitl, Alexander Radulov a Edgars Kulda. Co mají tato tři jména společného? Jsou jedinými evropskými hráči, kteří získali prestižní Stafford Smythe Trophy, která se uděluje nejužitečnějšímu hráči CHL Memorial Cupu, play off kanadské juniorské soutěže. A právě lotyšský útočník Kulda bude bojovat o smlouvu v moravském Zlíně. 


Třiadvacetiletý Edgars Kulda (narozen 13. listopadu 1994 v Rize) hraje na levém křídle a prošel mládežnickými reprezentačními výběry. Začínal v týmu HK Riga, v létě 2012 odešel do Kanady, kde tři sezony úspěšně působil v týmu juniorské WHL Edmonton Oil Kings. 


Nejvíce se mu dařilo v sezoně 2013/2014, když během 87 zápasů včetně play off zaznamenal 82 kanadských bodů za 40 gólů a 42 asistencí. 








V létě 2015 se vrátil do rodné Rigy, kde během tří sezon nastupoval v Kontinentální hokejové lize. Odehrál zde 109 utkání s bilancí 17 bodů za 8 gólů a 9 asistencí. 


Edgars Kulda byl v roce 2014 draftován v 7. kole v pořadí jako 193. týmem NHL Arizona Coyotes. 


Má zkušenosti i z národního týmu Lotyšska, na svém kontě má v reprezentaci celkem 37 zápasů s bilancí 5 gólů a 7 asistencí. Jeho starší bratr Arturs strávil závěr loňské sezony v pražské Spartě.





                                            Edgars a jeho brat Artur 





Společně s Edgarsem Kuldou bude na zkoušce ve Zlíně i slovenský útočník Puliš, který minulou sezónu odehrál ve Zvolenu. 



Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: nhl.com, archiv redakce