David Pastrňák obhájil vítězství v anketě Zlatá Hokejka

středa, června 20, 2018 Hokejžurnál.cz



David Pastrňák obhájil vítězství v anketě Zlatá Hokejka. Útočník Bostonu vyhrál 50. ročník ankety o nejlepšího českého hokejistu, s náskokem 107 bodů předčil druhého Jakuba Voráčka, který slavil triumf v roce 2015. Třetí příčka patří Davidovi Krejčímu, útočník Bostonu nasbíral od hlasujících 518 bodů.



Po dlouhých letech neobdržel ani bod Jaromír Jágr, který je rekordmanem ankety v počtu triumfů. Jágr slavil neskutečných dvanáct prvenství, pětkrát zvítězil Dominik Hašek, čtyřikrát Vladimír Martinec, třikrát Milan Nový, dvakrát Jan Suchý, František Pospíšil, Vladimír Růžička a Patrik Eliáš, jednou Jiří Holeček, Ivan Hlinka, Peter Štastný, Vincenc Lukáč, Igor Liba, Jiří Králík, Bedřich Ščerban, Róbert Švehla, Miloš Holaň, Roman Turek, Jiří Dopita, Milan Hejduk, Robert Lang, Tomáš Vokoun, David Krejčí a Jakub Voráček.



Součástí slavnostního vyhlášení Zlaté hokejky 2018, které před kamerami České televize proběhlo v úterý 19. června ve Foru Karlín, bylo také ocenění vítězů dalších anket. 


Nejlepším sledge hokejistou je Pavel Doležal, hokejistkou roku Alena Polenská. Nejlepším juniorem se podruhé za sebou stal Martin Nečas.




                                                Legenda Vincent Lukáč



Anketa Zlatá hokejka oslavila kulaté jubileum, letos proběhl už její 50. ročník. Na slavnostní vyhlášení byli pozváni všichni dřívější vítězové ankety, mezi předávajícími či v hledišti nechyběli mj. Patrik Eliáš, Dominik Hašek, Vladimír Martinec, Vincent Lukáč, Jiří Králík, Igor Liba, Tomáš Vokoun, Miloš Holáň, Roman Turek a další. 

V anketě hlasují zástupci ČSLH, trenéři reprezentace, mládežnických výběrů a klubů nejvyšší soutěže, stejně tak novináři, kteří se věnují lednímu hokeji. 

Cenu pro vítěze ankety Zlatá hokejka vytvořil v roce 1969 sochař Zdeněk Němeček (1931–1989), absolvent Akademie výtvarných umění v Praze. Trofej, vysoká 76 centimetrů a vážící 25 kilogramů, je vyrobena z bronzu a umístěna na podstavci z corianu s gravírovanou mosaznou tabulkou.







Konečné pořadí ankety Zlatá hokejka 2018:

1. David Pastrňák Boston Bruins (NHL)
2. Jakub Voráček Philadelphia Flyers (NHL)
3. David Krejčí         Boston Bruins (NHL)
4. Tomáš Hertl         San Jose Sharks (NHL)
5. Ondřej Palát         Tampa Bay Lightning (NHL)
6. Pavel Francouz Traktor Čeljabinsk (KHL)
7. Martin Nečas         HC Kometa Brno              
8. Ondřej Kaše         Anaheim Ducks (NHL)
9. Martin Erat         HC Kometa Brno                
10. Milan Gulaš         HC Škoda Plzeň



Autor: Hokejžurnál.cz 
Foto: cslh.cz