Český hokej - nové logo i dres

neděle, června 24, 2018 Hokejžurnál.cz





Český svaz ledního hokeje si ke 110. výročí své existence nadělil originální dárek: Mění tvář. V souladu s historií se vrací k symbolu lva na reprezentačních dresech 



Nový název

Obchodní značkou se stává Český hokej. Název Český svaz ledního hokeje a zkratka ČSLH už se budou používat pouze ve smlouvách a oficiálních dokumentech.“Jdeme v duchu moderního trendu u nás i ve světě. Název se nám jeví symbolický - všichni přece reprezentujeme český hokej,” říká Martin Urban, generální sekretář Českého hokeje.




Nové logo

Autorem nového loga a korporátní identity je kreativní agentura Go4Gold, která se podílela na audiovizuálním programu MS 2015 a vytvářela také vizuální identitu projektu Pojď hrát hokej. 



“Zadání bylo vytvořit moderní dynamické logo, které bude hrdě reprezentovat český hokej. Na nové identitě se pracovalo více než rok. Nevzniklo jen jedno logo, ale kompletní systém log různých projektů, aby všechny entity byly i vizuálně zahrnuty pod jednu ‘střechu’. "Hříva lva má šest cípů, což je počet hráčů jednoho týmu na ledě. Nechybí motiv puku, který má lev v tlamě - puk je pevně spjat se lvem, stejně jako hokej s Českou republikou. A když se podíváte na oko lva, tvarem připomíná tvar ostrova Štvanice - což je místo pro český hokej zcela kultovní", vysvětlil Tadeáš Drahorád z agentury Go4Gold.





Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: ceskyhokej.org