Video: Česko porazilo Švýcarsko 5:4

středa, května 09, 2018 Hokejžurnál.cz

První dvě šance na obou stranách naznačily, že se bude hrát ofenzivní hokej, který pokračoval po celých 60 minut. Hrálo velmi důrazně zejména při mantinelech, v zápase udělili rozhodčí až 22 menších trestů!


První branku utkaní střelilo Švýcarsko v 12. minutě utkaní. V přesilovce sa prosadil Niederreiter. Ale o pět minut už byl stav 1:1. Prosadil se Kubalík. Ve druhé třetině se Švýcaři po gólech Hofmanna a Mosera dostali do dvoubrankového vedení. Češi korigovali na 2:3 po nahrávce Skleničky se prosadil Moravčík. Niederreiter však v 28. minutě opět zvýšil na rozdíl dvou branek. Ale Jaškin v zápětí vyrovnal na 4:4.  V 56. minutě, měli Švýcaři šanci rozhodnout utkaní, ale útočník Vermin neproměnil trestné střílení. V prodloužení branka nepadla a tak následovali samostatné nájezdy. V závěrečné páté sérii nájezdů rozhodl o vítězství pro český národní tým přesnou střelou Řepík. Česko je skupině A na čtvrté pozici má 4. body. 







Česko - Švýcarsko 5:4 s.n

  (1:1, 3:3, 0:0 - 0:0, 1:0)







Branky: 17. Kubalík (Nečas), 25. Moravčík (Sklenička, Hyka), 28. Jaškin (Moravčík, Nestrašil), 35. Řepík (Kubalík),  Řepík – 12. Niederreiter (Hofmann), 21. Hofmann (Andrighetto, Diaz), 23. Moser (Vermin, Müller), 28. Niederreiter (Moser). 


Česká republika: Francouz – Gudas, Moravčík, Hronek, Šulák, Sklenička, Jordán, Polášek, Krejčík – Řepík, Plekanec, Kubalík – Hyka, Faksa, Červenka – Nestrašil, Nečas, Jaškin – Chytil, Horák, Kousal



Švýcarsko: Genoni - Müller, Diaz, Untersander, Kukan, Fora, Frick, Genazzi - Andrighetto, Corvi, Niederreiter – Hofmann, Haas, Baltisberger – Moser, Vermin, Riat – Scherwey, Schäppi, Rod


Autor: Hokejžurnál.cz