Matěj Machovský: Už jsem byl z Ameriky znechucený...

čtvrtek, května 03, 2018 Hokejžurnál.cz





Matěj Machovský se stal novým brankářem Sparty Praha. V rozhovoru pro klubový web Sparty vysvětlil, proč mu angažmá v Severní Americe nevyšlo podle představ. 


"Nevyšlo to z jednoho prostého důvodu – zjistil jsem, že se mnou nepočítají na 
takovou pozici, jakou mi slibovali, když jsem smlouvu podepisoval.
Přišel jsem s tím, že budu na farmě v AHL, ale postupem času jsem zjistil, 
že klub podepsal dalšího brankáře, a tím pádem mě odšoupli rovnou do
East Coast (ECHL – druhá farma Detroitu). Pak jsem se dozvěděl, že 
ho Red Wings brali pro jistotu, protože následně nabídli brankáře z 
AHL Jareda Coreaua na listinu volných hráčů, a počítali s tím, že si ho někdo vezme. Ale nevzal. Takže já jsem zůstal v hierarchii až jako pátý gólman a už od listopadu  jsem věděl, že budu až na druhé farmě".



V ECHL je velice náročné cestovaní autobusem. "Na dlouhý trip se jelo třeba dvanáct hodin na jeden zápas a postupně se další dny přejíždělo do okolních měst, které už byly v kratší vzdálenosti.  A pak se to celé jelo zase zpátky… Měli jsme štěstí, že jsme měli sleeper bus, kde jsou postele. Člověk se mohl natáhnout a spát třeba pět šest hodin v kuse, takže tím se cesta o dost zkrátila. 
Když jsem byl ke konci sezony na farmě  v AHL, tak tam sleeper bus neměli a zvykal jsem si na to těžko".



Matěj Machovský v minulé sezóně oblékal dres Toleda a Grand Rapids, které se mu líbilo víc. "Centrum měli řešené, když to tak řeknu, evropsky. Všechno na hromadě, dalo se projít a zajít si do restaurace, na kávu, což bylo fajn. 
Ale potom, když vyjedete mimo centrum, tak tam mají všude 
taková jejich ghetta a nic víc. Takže to mě zklamalo a celkově nejsem úplně nadšený z toho, jak to v Americe funguje". Už jsem byl z Ameriky tak znechucený, že jsem si říkal, že potřebuji být zase doma. Sparta byla moje priorita a jsem rád, že jsem konečně tady. Uvedl na závěr rozhovoru pro oficiální web Sparty Machovský.


Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: hcsparta.cz