Nominace české reprezentace na turnaj Karjala 2017

čtvrtek, listopadu 02, 2017 Hokejžurnál.cz






Trenér české hokejové reprezentace Josef Jandač nominoval na Turnaj Karjala tři brankáře, devět obránců a třináct útočníků. 


Nejvíce, třináct, nominovaných působí v KHL, deset nastupuje v Tipsport extralize, po jednom v nejvyšší finské a švýcarské soutěži.

  
Jubilejní, sté utkání v národním mužstvu sehraje na Turnaji Karjala Jan Kovář. Nejzkušenějšími hráči jsou Jakub Nakládal (101 startů), Jan Kovář (99) a Jakub Klepiš (95), žádný reprezentační start si zatím nepřipsali Marek Mazanec, Michal Moravčík a Andrej Nestrašil. 


Do národního mužstva se vracejí mimo jiné Ladislav Šmíd, který hrál naposledy na olympijském turnaji v Soči, nebo Jakub Klepiš, který naposledy reprezentoval na mistrovství světa v Praze.



Nominace české hokejové reprezentace na turnaj Karjala

Brankáři: Patrik Bartošák, Pavel Francouz a Marek Mazanec

Obránci: Tomáš Kundrátek, Michal Moravčík, Vojtěch Mozík, Jakub Nakládal, David Němeček, Vladimír Roth, Ladislav Šmíd, Libor Šulák a Ondřej Vitásek

Útočníci: Michal Birner, Milan Gulaš, Robin Hanzl, Roman Horák, Jakub Klepiš, Jan Kovář, Dominik Kubalík, Jakub Lev, Andrej Nestrašil, Lukáš Radil, Michal Řepík, Jiří Sekáč a Martin Zaťovič.



Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: hockeycanada.com