Břeclav a Bratislava

úterý, srpna 08, 2017 Hokejžurnál.cz




Zimní stadión v Břeclavi a Zimní stadión Ondreje Nepely v Bratislavě hostí Memoriál Ivana Hlinky, nejprestižnější turnaj osmnáctiletých hokejistů mimo mistrovství světa.


V břeclavské skupině se utkají celky České republiky, Spojených států, Švédska a Švýcarska, v bratislavské Finsko, Kanada, Rusko a Slovensko. 


Trenér David Bruk s asistenty Tomášem Martincem a Petrem Studničkou nominovali na turnaj


brankáře Lukáše Dostála (Brno), Daniela Dvořáka (Hradec Králové) a Kristiána Koláře (Plzeň).

obránce Libora Zábranského, Daniela Kowalczyka (Brno), Jana Dluhoše (Zlín), Františka Klejnu (Karlovy Vary), Zacka Malíka (Vítkovice), Jakuba Adámka (Třinec) a Tomáše Dajčara (Olomouc). 


útočníky Adama Gajarského, Karla Pláška (Brno), Michala Kvasnicu (Třinec), Jakuba Lauka (Chomutov), Dominika Arnošta, Vojtěcha Kropáčka (Sparta), Matěje Pekaře (University of Nebraska), Zdeňka Sedláka (Oulu), Ondřeje Pavla (Iowa Wild), Matěje Blümela (Pardubice), Jana Jeníka (Liberec), Jana Matiáška (Plzeň) a Petr Čajku (Zug). 



Všechny zápasy z Břeclavi bude možné sledovat živě na HOKEJKA TV, zápasy z Bratislavy na Youtube, on line přenosy jako tradičně na www.onlajny.com.

Nejúspěšnějším účastníkem Memoriálu Ivana Hlinky jsou hokejisté Kanady, kteří ho vyhráli dvacetkrát. Třikrát triumfovalo Rusko, resp. bývalý Sovětský svaz, jednou Česká republika, Švédsko a USA. Česká reprezentace vyhrála turnaj v roce 2016, sedmkrát vybojovala druhou (1997, 1998, 2001, 2002, 2004, 2005, 2015) a čtyřikrát třetí (1999, 2000, 2003, 2013) příčku.


Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: hockeyslovakia.sk