Jakub Štepánek se vrací do KHL!

úterý, července 18, 2017 Hokejžurnál.cz





Český gólman Jakub Štepánek podepsal roční smlouvu se Slovanem Bratislava. 


Podle spekulací švýcarských médií,  by se  kanadský brankář Barry Burst, který hájil barvy Slovanu Bratislava v KHL mohl stěhovat do Freiburgu. Gólman Freiburgu Reto Berra nečekaně  rozvázal smlouvu s Freiburgem a odešel z NLA do NHL, kde bude hájit barvy Anaheimu.



Švýcarský klub, kterého dres obléká také Michal Birner a Roman Červenka nutně potřebuje najít kvalitního gólmana. Jednou z možností je právě Brust.

Kanadský gólman má sice platnou smlouvu se Slovanem Bratislava, ale nic mu nebrání v tom, aby odešel. Podle oficiálního vyhlášení KHL má Slovan Bratislava a Admiral Vladivostok dluhy.


Představitelé Slovanu Bratislava, na tiskové konferenci oznámili, že některým hráčům dluží dvě a pul výplaty. 

Není známo jestli je mezi nimi i Barry Brust, pokud ano, má podle pravidel KHL právo odejít do jiného klubu, a Slovan stratí nárok na odstupné i když má s Brustem podepsaný platný kontrakt.

Spekulacím, že má Brust opravdu zájem odejít z Bratislavy nahrává i fakt, že se zatím nezapojil jako jediný do letní přípravy bratislavského klubu.


"Vzhledem na aktuální a nejasný stav ohledně brankáře Brusta, který do dnešního dne nenastoupil do společné letní přípravy, tuto situaci bude řešit disciplinární komise KHL. Vedení Slovanu Bratislava operativně konalo a angažovalo českého brankáře Jakuba Štepánka". Uvadí se v oficiálním prohlašení bratislavského klubu na internetové stránce hcslovan.sk



Slovan Bratislava nedávno angažoval na pozici trenéra brankářu,  Čecha Rostislava Haase. Právě Haas spolupracoval s Jakubem Štepánkem v Levu Praha a také v Severstalu Čerepovec.


Ve Slovanu Bratislava opět obnoví  česká spolupráce z KHL  Štepánek - Haas.


Slovan Bratislava má na soupisce také slovenského gólmana Jaroslava Januse, který se do Slovanu vrátil z Litvínova.


Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: khl.ru