WSM liga bude mít všech čtrnáct účastníků

úterý, června 20, 2017 Hokejžurnál.cz





Ve stanoveném termínu podalo přihlášku do WSM ligy všech čtrnáct účastníků – HC AZ Havířov 2010, HC Benátky nad Jizerou, HC Energie Karlovy Vary, HC Frýdek-Místek, HC Zubr Přerov, Hokej Ústí nad Labem, LHK Jestřábi Prostějov, SK Horácká Slavia Třebíč, HC Motor České Budějovice, HC Slavia Praha, Rytíři Kladno, SK Kadaň, Stadion Litoměřice, Valašský hokejový klub.


Podle licenčních podmínek jsou kluby povinny předložit nejpozději do 20. června 2017 situační zprávu s uvedením všech závazků vůči hokejovým subjektům z předchozích sezón a splatných k 10. červnu 2017. 


V případě nedostatků, zjištěných v situační zprávě, mají kluby deset pracovních dní na jejich odstranění s tím, že závazky vůči hokejovým subjektům z předchozích sezón a splatné před 1. zářím 2017, jsou povinny uhradit nejpozději 31. srpna 2017. Před zahájením sezóny provede ředitel soutěže rovněž kontrolu zimních stadiónů, zda splňují podmínky předepsané Licenčním řádem.

V souvislosti s druhou nejvyšší soutěží vzal výkonný výbor ČSLH v minulém týdnu na vědomí informaci, že klub HC Slavia Praha uhradil závazky vůči hráčům, což mu bylo uloženo rozhodnutím výkonného výboru ČSLH z května 2017.


Po skončení základní části (52 kol) postoupí 8 týmů do play-off, ostatním sezona skončí. Předkolo ani skupina o udržení se hrát nebudou. WSM Liga je nově soutěží, ze které se nesestupuje.



Autor: Hokejžurnál.cz
Foto:  cslh.cz