Video: Česko porazilo USA 4:3

pátek, září 23, 2016 Hokejžurnál.cz

Úvodní minuty zápasu patřily hokejistům USA, ale první vážnější šanci měli Češi. V 5. minutě se puk dostal k Palátovi, ale Bishop jeho pokus chytil. Na druhé straně vyrazil střelu Pavelskiho Mrázek a Američané nic nevytěžili ani z následné přesilovky. 


Diváci v Torontu viděli první gól v 13. minutě, při avizovaném vyloučení se trefil od modré Z. Michálek - 1:0. Američanům netrvalo ani dvě minuty aby vyrovnali. Mrázek dostal zbytečné dvě minuty za hrubost a po pěkné kombinaci vyrovnal kapitán USA Joe Pavelski - 1:1.


Úvod druhé části patřil týmu USA, který si vypracoval dvě dobré gólové šance. Český gólman Mrázek si poradil. 

V 27. minutě M. Michálek dorazil Nakládalovu střelu do sítě a Česko vedlo 2:1. Američané dokázali odpovědět i na tento zásah. V 35. minutě zatáhl puk po levém křídle Byfuglien, naservíroval ho před branku a Abdelkader vyrovnal na 2:2. Závěr prostřední části patřil Čechům, kteří si v ní vypracovali rozhodující dvoubrankový náskok. V 37. minutě skóroval Šustr a o 39 sekund později zvýšil na 4:2 M. Michálek.

Američané ještě zápas zdramatizovali v 43. minutě, kdy se v oslabení dostali do útoku a McDonagh využil přihrávku Wheelera a bylo 4:3, ale v dalším průběhu se jim už vyrovnat nepodařilo. Česko podržel brankář Mrázek.






Česká republika - USA 4:3 
    (1:1, 3:1, 0:1)







Branky: 13. Z. Michálek (Palát, Hanzal), 27. M. Michálek, 37. Šustr (J. Voráček, Michael Frolík), 38. M. Michálek (Hemský, Polák) - 15. Pavelski (Parise, P. Kane), 35. Abdelkader (Byfuglien, Suter), 43. McDonagh (Wheeler, Dubinsky).


Česko: Mrázek - Šustr, Nakládal, Z. Michálek, Jordán, Polák, Kempný, Kundrátek - J. Voráček, Hanzal, M. Michálek - Pastrňák, Plekanec, Palát - Hemský, Sobotka, Michael Frolík - Jaškin, Birner. 



USA: Bishop (41. Schneider) - Niskaken, Suter, Carlson, McDonagh, Byfuglien, J. Johnson - P. Kane, Stepan, J. van Riemsdyk - Parise, Pavelski, Oshie - Abdelkader, Dubinsky, Palmieri - Wheeler, Pacioretty, Kesler.