Velký návrat Světového poháru na obrazovky České televize

čtvrtek, února 11, 2016 Hokejžurnál.cz




Česká televize získala vysílací práva ke Světovému poháru v ledním hokeji. Diváci ČT sport uvidí kompletních 17 utkání turnaje, ale i všechna tři přípravná utkání českého národního týmu a další vybrané přípravné zápasy.  Světový pohár hostí kanadské Toronto od 17. září do 1. října.


„Česká televize nabízí divákům přenosy z hokejových mistrovství světa nejdéle na světě. Jsme rovněž dlouholetým a pravidelným vysilatelem olympijských turnajů, utkání v rámci Euro Hockey Tour i české extraligy. Hokej je zkrátka s Českou televizí neodmyslitelně spjat již od počátků vysílání. Má velkou tradici a vysokou úroveň, kterou ocenila NHL i při vyjednávání o prodejích práv na tento Světový pohár,“ vysvětlil výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.


Světový pohár se vrací po 12 letech a jako nástupce Kanadského poháru se uskuteční potřetí v historii. Zatímco v letech 1996 i 2004 se hrálo v různých účastnických zemích a turnaj vrcholil v Severní Americe, tentokrát se celý odehraje na jednom místě, v hale Air Canada Centre. 


Český národní tým bude na turnaji startovat spolu s reprezentací Kanady, USA, Ruska, Švédska, Finska, Výběrem Evropy a Výběrem mladých severoamerických hráčů do 23 let.




Prezident NHL 




„Světový pohár v ledním hokeji je skutečně mezinárodní událostí, na které se sejde přes sto padesát nejlepších hokejistů světa,“ konstatuje výkonný viceprezident pro distribuci a mediální strategii NHL David Proper a dodává: „Česká republika je dobře známa svými hokejovými úspěchy a my jsme rádi, že se Česká televize stala naším partnerem a můžeme tak zprostředkovat tuto unikátní událost všem českým hokejovým fanouškům.“ 


Všechny zápasy turnaje doplní Česká televize komentovaným studiem, ve kterém se vystřídají stálí hosté i experti. Vzhledem k časovému posunu v Torontu budou noční zápasy opakovány vždy následující den.




Československá a později Česká televize vysílaly Kanadský/Světový pohár ze sedmi konaných ročníků celkem šestkrát, a to v letech 1976, 1981, 1984, 1987, 1991 a 1996. 

Samotnému turnaji bude na obrazovkách předcházet vzpomínka na 1. ročník Kanadského poháru z roku 1976, ve kterém hrál národní tým poprvé a zatím naposledy finále turnaje.



Autor:Hokejžurnál.cz
Zdroj: ceskatelevize.cz
Foto: nhl.com