V Brně na utkání se Spartou přišlo 21 500 diváků

sobota, ledna 09, 2016 Hokejžurnál.cz

Před rekordní návštěvou ELH (21 500 diváků) vedla domácí Kometa 2:0, Pražané nakonec utkání otočili a vyhráli 4:2.






Kometa Brno - Sparta Praha 2:4

        (0:0, 2:1, 0:3)



Branky: 22. Kuboš (Káňa), 31. Čermák (Mrázek, H. Zohorna) – 35. Hamilton (Švrček), 46. Přibyl (Buchtele), 58. Čajkovský (Sabolič, Mikuš), 59. Klimek. (Sabolič). 

Rozhodčí: Fraňo, Šindler – Lhotský, Svoboda. 

Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. 

Diváci: 21 500 (vyprodáno). 

Hráči utkání: Marek Čiliak - Jan Buchtele.


HC Kometa Brno: Čiliak – Kaberle, Kuboš, Malec, Kováčik, Trška, Stehlík, Šnajnar – Ostřížek, Hruška, Ton – J. Káňa, V. Němec, Špirko – Mrázek, Čermák (C), H. Zohorna – Vondráček, Koreis, Burian.


HC Sparta Praha: Lukáš – Polášek, Eminger, Čajkovský, Švrček, Hrbas, Mikuš, Kalina – Buchtele, Přibyl, Forman – Sabolič, Klimek, Hamilton – Kumstát, Pech, Netík – Kudrna, Dragoun, Procházka.


Ohlasy trenérů

Kometa Brno
Alois Hadamczik: Sparta v první třetině neproměnila šance, proto byl výsledek vyrovnaný. Hráli jsme totiž docela naivně, hosté nás přebruslovali, ukazovali, že jsou silní na puku. Ve druhé třetině jsme hráli dobře, změnili taktiku a vedli 2:0. Řekl bych, že jsme odehráli slušné utkání, bohužel jsme udělali hrubou chybu na 2:2. I pak jsme měli šance, ale Sparta byla v útoku silnější. Přesto všechno to bylo výborné utkání, děkuji divákům za parádní kulisu a za nový rekord extraligy. Je to skvělý počin pro brněnský a vůbec český hokej.


Sparta Praha
Josef Jandač: Myslím si, že celý večer se povedl. Bylo to parádní vystoupení obou týmů. Padl divácký rekord, atmosféra byla krásná. Pro nás je dobré, že jsme vývoj otočili a zaslouženě vyhráli. Musím ocenit brněnské diváky, kteří výborně fandili, celé utkání pod širým nebem hodnotím naprosto skvěle. Pro nás je to o lepší, že jsme za Lužánkami vyhráli.




Autor: Hokejžurnál.cz

Zdroj: hc-kometa.cz