Dmitrij Jaškin: Lapač, to je svatostánek

čtvrtek, ledna 21, 2016 Hokejžurnál.cz



Jméno Jaškin se fanouškům vrylo do paměti, hlavně kvůli jeho otci. Alexej Jaškin hrál v devadesátých letech za Vsetín a patřil mezi nejlepší obránce extraligy. Syn slavného táty dnes už válí v NHL. Útočník Dmitrij Jaškin obléká dres St. Louis Blues. V aktuální sezóně odehrál zatím 44 zápasů a nasbíral deset bodů za tři branky a sedm asistencí. 



Dmitrij Jaškin si na slavnou éru Vsetína zaspomínal pro NHL.com/cz


"Lapač, to je svatostánek. Ve Vsetíně byli v té době všichni nejlepší hráči z extraligy. To, co se tam těch sedm osm let dělo, ten hokejový boom, atmosféra na stadionu a ta jména na soupisce, to se mi hodně vrylo do paměti. Odtamtud mám z dětství nejvíc zážitků. Nejvíc si pamatuji jeho poslední zápas, kdy se loučil s kariérou. Táta měl ohromný rozhled. Nejlepší rozehrávku, jakou jsem kdy viděl. Hrál pozičně a nikam se nehnal. Já hraju úplně jinak, mám to založené na důrazu, energii a osobních soubojích. Ale táta je pro mě legenda! 
S tátou jsme v kontaktu denně. Víme o sobě, voláme si. Je to jediný člověk, který mi řekne pravdu o mém výkonu na ledě. A já jsem za to rád. Pracuje ve Slovanu Bratislava jako výkonný ředitel pro KHL a brácha jako manažer pro komunikaci. Oba dělají do hokeje a jsou spokojení". Uvedl Dmitrij Jaškin pro oficiální stránku Národní hokejové ligy.


Alexej Jaškin válel za Vsetín





Autor: Hokejžurnál.cz
Foto a zdroj: nhl.com, archiv