Alexander Salák: Hokejově je to v Novosibirsku super!

středa, září 02, 2015 Hokejžurnál.cz

Alexander Salák 
Sibir Novosibirsk odehrál v Bratislavě kvalitní zápas. Pár minut před koncem dal gól a zvítězil nad Slovanem 3:2. Hlavní postavou Novosbirsku, byl Alexander Salák, český gólman podržel svůj tým a taky jeho zásluhou získal Sibir v Bratislavě tři body. 



"Byl to dobrý zápas, Slovan hrál výborně. Rozhodlo, že jsme dali gól v oslabení, pár minut před koncem. Celkově, to byl těžký výjezd a jsme moc rádi, že jsme vyhráli." Uvedl pro naší redakci po zápase Alexander Salák. 




Český brankář začíná v Novosibirsku už druhou sezónu. "Hodně mi pomohlo, že jsem tam byl už minulý rok, půl sezóny. Teď je to už dobrý. Hokejově je to v Novosibirsku super. Máme jedny z nejlepších fanoušků v lize. Novosibirsk je hokejové město, lidé tam hokejem žijí." 






V Rusku vyvolalo velmi pozitivní odezvu video na kterém se Alexander Salák setkal se svou fanynkou, která má zdravotní problémy se srdcem. "Zorganizoval to klub. Je skvělé, že děláme takové věci pro fanoušky. Pro mě je příjemné, když můžu  jakýmkoliv způsobem pomoct fanouškům. Střetnutí bylo příjemné, holka byla velice fajn a myslím, že měla radost."




Minulá sezóna byla pro Novosibirsk výborná. Se Salákem se počítá jako s jasnou jedničkou v brance, jaké teda jsou cíle Sibiru Novosbirsk v nové sezóně? "Je těžké,  něco říkat dopředu. Každá sezóna je jiná. Základní meta je postup do play-off a tam se už může stát cokoliv. Máme dobrý tým. Odešlo nám pár klíčových hráčů, ale Sibir je kvalitní organizace, která umí pracovat s mladými hráči. Takže si myslím, že play-off je pro nás reální cíl, když se tam dostaneme, budeme myslet na další cíle". Říká pro redakci Hokejžurnál Alexander Salák.




Novosbirsk je třetí nejvýchodnější město v KHL. Pro hráče Sibiru je únavné cestovat do Evropy. "Ta únava je určitě znát. Je potřeba správně odpočívat a regenerovat. Je to menší nevýhoda, ale takových mužstev jako my je ve východní konferenci víc". Dodal na závěr rozhovoru, brankář Novosibirsku, Alexander Salák.   








Autor: Hokejžurnál.cz

Foto: khl.ru