Jakými změnami prošel před novou sezónou Mountfield HK?

pátek, září 04, 2015 Hokejžurnál.cz

Hokejový klub Mountfield HK prošel během letních měsíců před sezónou 2015/16 řadou změn, a to jak v hráčském kádru a realizačním týmu, tak v organizaci klubu.

Posily a ambice klubu pro sezónu 2015/16

Kádr Mountfieldu HK opustilo po sezóně 2014/15 z různých důvodů šest hráčů – Pavel Kantor, Tomáš Mertl, Peter Mikuš, Tomáš Pospíšil, Dávid Skokan a Collin Valcourt. Nově naopak do Hradce Králové zamířili Jaroslav Bednář, Adam Courchaine, Brian Ihnačák, Bedřich Köhler, Tomáš Král, Karel Pilař a Adam Svoboda. Kromě toho u týmu skončil na pozici asistenta trenéra Jiří Kučera, novým prvním asistentem Petera Draisaitla se stal Tomáš Martinec.




S ohledem na letní posily má A-tým za cíl předvádět ofenzivnější pojetí hry, se kterým je spojeno střílení většího počtu branek. Z této skutečnosti vyplývají ambice klubu pro ročník 2015/16, kterými jsou zlepšení výkonů, lepší produktivita a semifinálová účast.


Nový partnerský klub

Už v polovině dubna byl představen nový partnerský klub Mountfieldu HK, kterým je HC Stadion Litoměřice, jenž působí v 1. lize. Spolupráce se týká jak hráčského tak realizačního týmu. Trenérem Litoměřic se stal někdejší kouč Hradce Králové Jiří Kučera. Kádr Stadionu by měli tvořit z velké části hráči z Hradce Králové, Litoměřice ho doplní hráči, se kterými mají dobré zkušenosti a kteří vloni tvořili kostru týmu. Sezónu v dresu Stadionu začne hned několik hráčů Mountfieldu HK.

Hokejový klub Mountfield HK našel ve Stadionu Litoměřice perspektivního partnera, který má pro hokej skvělé podmínky, perfektní stadion a zázemí. Navíc jeho ambice jsou pro hradecký klub ideální – Stadion nemá ambice postoupit do Tipsport extraligy, hraje stabilně druhou nejvyšší soutěž a zároveň se chce každý rok probojovat do play-off. Cílem obou klubů je, aby Litoměřice hrály kvalitní hokej v horní polovině tabulky a probojovaly se do vyřazovacích bojů.


Novinky v oblasti mládeže – Mountfield HK Akademií ČSLH

Velkých změn doznala také hradecká mládež. Všechny kategorie klubu Královští lvi Hradec Králové byly nově spojeny s hokejovým klubem Mountfield HK, a to z následujících důvodů: bezproblémový přesun hráčů mezi jednotlivými kategoriemi; zajištění potřebných financí k bezproblémovému hospodaření; získání statutu Akademie ČSLH.

Právě poslední z výše uvedených důvodů byl nedávno naplněn. Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje na svém zasedání dne 27. srpna 2015 totiž potvrdil přijetí hokejového klubu Mountfield HK mezi Akademie ČSLH. K získání statutu bylo zapotřebí splnit sérii přísných kritérií, Mountfield HK ale bez problému obstál, a zařadil se tak mezi nejprestižnější kluby v České republice.

90 let hokeje v Hradci Králové

Hradecký hokejový klub byl založen v roce 1925, o rok později byl oficiálně zaregistrován u Českého svazu ledního hokeje. V sezóně 2015/16 tak oslaví 90. výročí od svého vzniku, Mountfield HK bude toto významné jubileum celý ročník připomínat, a to sérií doprovodných akcí, které vyvrcholí na přelomu let 2015 a 2016.

V této souvislosti bude hokejový klub Mountfield HK využívat v nadcházející sezóně speciální verzi loga, které na toto jubileum upozorňuje. Součástí loga jsou v jeho horní části letopočty 1926 a 2016, výrazná je rovněž cifra 90. Výroční verze loga je zároveň dominantním prvkem na zbrusu nových dresech Mountfieldu HK pro Tipsport extraligu 2015/16.